Wat is paardencoaching?

Paardencoaching is een bijzondere vorm van mentale en emotionele ondersteuning waarbij paarden worden ingezet als co-coach. Het paard verheldert daarbij jouw (bewuste of onbewuste) innerlijke staat van zijn. Doel is om inzicht te krijgen in belemmerende patronen, spanningen, blokkades en eventuele invloeden vanuit de achtergrond door (op jouw manier) contact te maken met het dier. Vanuit hun oorspronkelijke blauwdruk reageren paarden namelijk heel gevoelig op hun omgeving. Daardoor zijn het uitstekende gidsen als het gaat om persoonlijke ontwikkelingsprocessen en gevoelens en emoties bij mensen.

Samen met mijn paarden help ik je om jezelf beter te begrijpen, jouw eigen plek in te nemen en hoofd en hart met elkaar te verbinden. Paarden zijn bovendien meesters in het overnemen van spanningen en laten dit direct afvloeien. Dat geeft veel verlichting en ontspanning bij jou als coachee. Een ontmoeting met een paard werkt helend en helpt je om je ziel weer in beweging te krijgen. Het leidt vaak tot verrassende perspectieven en is een bijzondere ervaring. Je werkt bij paardencoaching vanaf de grond, gaat niet op het paard zitten en ervaring met paarden is ook niet noodzakelijk.

Zo werk ik…

Wanneer we samen aan de slag gaan, ga ik uit van jouw eigen kracht en innerlijke wijsheid en ik vertrouw op het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Ik bied beslist geen kant-en-klare oplossingen, maar ondersteun je, samen met mijn paarden, in jouw zelfsturende en zelfontdekkende ontwikkelingsproces. Ik werk daarbij vanuit een systemische en holistische visie. Tijdens de sessies zet ik verschillende werkvormen en interventies in, zoals opstellingen en het gebruik van specifieke materialen of oefeningen. Ook gebruik ik elementen vanuit counseling en mindfulness. Ik geloof daarnaast in de helende en ontspannende werking van de natuur, waardoor onze locatie ook deel uitmaakt van jouw proces.

Veiligheid

Mensen stellen mij wel eens de vraag of paardencoaching veilig is. Dat is in principe zo, omdat ik werk met betrouwbare, gezonde dieren die ik goed ken en die leven in een omgeving die in ruime mate tegemoet komt aan hun natuurlijke behoeften, met veel bewegings- en keuzevrijheid. Ik ben daarnaast volledig alert en als ik vind dat er een onveilige situatie ontstaat zal ik dit direct aangeven (of ingrijpen). Sowieso hanteren we een aantal basisregels voor onze veiligheid: ga niet achter het paard staan, beweeg rustig, denk om je vingers en tenen (stevige schoenen zijn verplicht) en volg de aanwijzingen die mogelijk gegeven worden op. Neem ook onze Huisregels even door, zodat we er voor zowel mens als dier een positieve ervaring van kunnen maken. Wat daarnaast goed is om te weten: je hebt altijd de vrijheid om bij het paard weg te stappen of uit de paddock te gaan wanneer je je niet prettig of angstig voelt. Wanneer nodig is het mogelijk om in een van de paarden afgescheiden ruimte in de paddock te werken.

Ongeacht mijn zorgvuldigheid en de maatregelen die we nemen is het wel belangrijk je te realiseren dat je met een levend wezen te maken hebt en dus niet alle situaties voorspelbaar of te controleren zijn!

Wat we met elkaar afspreken

Wanneer je een afspraak of workshop boekt, bevestig je bekend te zijn met de Algemene Voorwaarden en de Huisregels van parzival paard&coaching en dat je hier mee akkoord gaat. Neem deze a.u.b. goed door zodat we veilig kunnen werken en we er voor zowel mens als dier een prettige ervaring van kunnen maken.

Bij alle activiteiten worden specifiek de betreffende voorwaarden w.b. betalen, annuleren en afzeggen benoemd. Lees dit vooraf goed door om teleurstellingen te voorkomen. Wanneer de betaaltermijn wordt overschreden is Parzival Paardencoaching gerechtigd om bij de 2e herinnering 25 euro administratiekosten in rekening te brengen.

Er wordt van je verwacht dat je op tijd aanwezig bent. Aankomst is mogelijk vanaf een kwartier voor aanvang van de afspraak. Ben je te laat? Dan wordt dat afgetrokken van de voor jouw ingeplande tijd. Dit geeft geen recht op restitutie.