Door de ogen van de kudde

WORKSHOP SYSTEMISCH GROEPSWERK MET PAARDEN

Door de ogen van de Kudde

Loop je al langere tijd tegen belemmeringen of een persoonlijk thema aan? Kom je er niet verder mee en wil je een en ander graag eens vanuit een ander perspectief bekijken? Dan is deze workshop op zondag 11 juli 2021 iets voor jou! Een ontmoeting met een paard maakt het onzichtbare zichtbaar en werkt verhelderend en helend.

Samen met de andere deelnemers én onze paarden kijken we naar jouw vraagstuk ‘door de ogen van de kudde’. Iedereen krijgt de mogelijkheid om een eigen thema in te brengen, daarnaast ben je betrokken bij de vraagstukken van anderen. Daarmee levert het je eigenlijk altijd iets moois op!

Tijdens de workshop is het van belang dat je bereid bent met een open hart te kijken naar datgene wat zich ontvouwt. De middag biedt ruimte voor 2 tot 4 personen en duurt maximaal 4 uur. Bij aanvang van de sessie doen we een fijne meditatie en nadien is er ook nog wat tijd voor ontspanning en reflectie in de natuur op ons mooie terrein.

Wanneer en waarom?

Bij systemische werk bekijken we het individu als onderdeel van een groter geheel, het systeem, waarin alles in verbinding staat met elkaar en je dus onderdeel bent van een groter geheel. Er zijn verschillende vormen van systemen, zoals gezin van herkomst (achtergrond) en bijvoorbeeld de werkomgeving of sportclub, maar ook de mensheid, de natuur of de aarde zijn systemen waarin wij gezamenlijk functioneren en aanwezig zijn.

Systemen hebben de eigenschap dat ze altijd op zoek zijn naar evenwicht. Wanneer het systeem verstoord raakt door een ingrijpende gebeurtenis, zal het direct op zoek gaan naar een nieuw evenwicht. Je kan deze dynamiek beschouwen als de overlevingsdrang van het systeem. Over het algemeen gaat dat ten koste van het individu en ten gunste van het totale systeem. Daardoor kan het zijn dat een persoon binnen het systeem belast wordt met iets wat oorspronkelijk elders in de achtergrond ontstaan is, en niet is ‘aangekeken’ (verwerkt) door de betreffende persoon/personen. Dat kan tot in de diepte doorwerken en tot in vele generaties. In de praktijk merkt iemand dit doordat hij of zij tegen belemmeringen aanloopt die eigenlijk vanuit de persoon zelf niet goed te verklaren zijn.

Samen met de paarden en de groep kunnen we dit verder uitlichten. Paarden reageren constant op energie en invloeden vanuit de omgeving en zijn van nature sterk verbonden met ‘het grotere geheel’ (vanuit hun blauwdruk als kuddedier en prooidier). Een paard zal daardoor niet alleen op de persoon zelf reageren, maar ook op energie die vanuit het systeem bij die persoon aanwezig is. Het dier kan zodoende nuttige informatie geven over de systemische invloeden bij de deelnemer, ook datgene wat diegene zelf (nog) niet kan zien. De overige toeschouwende deelnemers kunnen waar nodig ingezet worden als representant en vormen daarmee een aanvullende informatiebron.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering ‘Door de ogen van het paard’
97 euro per persoon

Deze investering is inclusief BTW en versnaperingen.
Voor aanvang van de workshop dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan (je ontvangt een factuur).

Wanneer: zondag 11 juli 2021 om 12.30 uur
Waar: Parzival Paardencoaching | Paardentuin Harstahof in Ginnum

Aanmelden voor deze Workshop

Wil je toch liever persoonlijk met mij en de paarden aan de slag?
Dat kan uiteraard ook: maak dan een afspraak voor een individuele coaching met paarden.

Wanneer je als groep wilt deelnemen, kunnen we een specifieke datum plannen (contact opnemen).

Handig om te weten…

Minimale leeftijd om mee te kunnen doen aan deze activiteit is 18 jaar. Wanneer er minder dan 2 aanmeldingen zijn kan de sessie niet doorgaan. Vooraf ontvang je een bevestiging per mail met een aantal intakevragen. Je wordt vriendelijk verzocht deze mail voor akkoord en ingevuld te retourneren.

Genoemde investering geldt voor particulieren en is inclusief BTW.
Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het vrijwel altijd maatwerk: informeer gerust naar de mogelijkheden.

Overige infomatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de activiteit.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden.

Kostenloos afmelden voor deze activiteit kan tot 120 uur voor aanvang.
Daarna ben je het gehele factuurbedrag verschuldigd.