Door de ogen van het paard

SYSTEMISCH GROEPSWERK MET PAARDEN

Kijk naar jezelf door de ogen van het paard

Loop je al langere tijd tegen een belemmering of persoonlijk thema aan? Kom je er maar niet verder mee en wil je dit graag eens vanuit een ander perspectief bekijken? Dan is deze werkvorm iets voor jou! Een ontmoeting met een paard maakt het onzichtbare zichtbaar en werkt verhelderend en helend.

Met een kleine intieme groep deelnemers kijken naar jouw vraagstuk ‘door de ogen van het paard’ en staan open voor wat zich van daar uit ontvouwt. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om een eigen inbreng te doen, daarnaast ben je betrokken bij de vraagstukken van anderen. Daarmee levert het je eigenlijk altijd iets moois op!

Tijdens de sessie is het van belang dat je bereid bent met een open hart te kijken en oude overtuigingen en oordelen (in ieder geval tijdelijk) los te laten. We maken de afspraak niet vanuit ons hoofd te handelen, maar ons zo zuiver mogelijk te laten leiden door onze intuïtie en dat wat de paarden ons laten zien.

Bij aanvang van de sessie doen we een fijne meditatie en nadien is er ook nog wat tijd voor ontspanning en reflectie in de natuur op ons mooie terrein. De sessie biedt ruimte voor 2 tot 4 personen en duurt maximaal 4 uur. Ik begeleid het proces wat tijdens de ontmoeting ontstaat.

Wanneer en waarom?

Bij systemische werk bekijken we het individu als onderdeel van een groter geheel, het systeem, waarin alles in verbinding staat met elkaar en je dus onderdeel bent van een groter geheel. Er zijn verschillende vormen van systemen, zoals het familiesysteem of organisatiesystemen, en zelfs al het leven op aarde vormt een systeem.

Systemen hebben de eigenschap dat ze altijd op zoek zijn naar evenwicht. Wanneer het systeem verstoord raakt door een ingrijpende gebeurtenis, zal het direct op zoek gaan naar een nieuw evenwicht. Je kan deze dynamiek beschouwen als de overlevingsdrang van het systeem. Over het algemeen gaat dat ten koste van het individu en ten gunste van het totale systeem. Daardoor kan het zijn dat een persoon binnen het systeem belast wordt met iets wat oorspronkelijk elders in de achtergrond ontstaan is, en niet is ‘aangekeken’ (verwerkt) door de betreffende persoon/personen. Dat kan tot in de diepte doorwerken en tot in vele generaties. In de praktijk merkt iemand dit doordat hij of zij tegen belemmeringen aanloopt die eigenlijk vanuit de persoon zelf niet goed te verklaren zijn.

Samen met de paarden en de groep kunnen we dit verder uitlichten. Paarden reageren constant op energie en invloeden vanuit de omgeving en zijn van nature sterk verbonden met ‘het grotere geheel’ (vanuit hun blauwdruk als kuddedier en prooidier). Een paard zal daardoor niet alleen op de persoon zelf reageren, maar ook op energie die vanuit het systeem bij die persoon aanwezig is. Het dier kan zodoende nuttige informatie geven over de systemische invloeden bij de deelnemer, ook datgene wat diegene zelf (nog) niet kan zien. De overige toeschouwende deelnemers kunnen waar nodig ingezet worden als representant en vormen daarmee een aanvullende informatiebron.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering ‘Door de ogen van het paard’
121 euro per persoon

Deze investering is inclusief BTW en versnaperingen.
Voor aanvang van de workshop dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Wil je toch liever persoonlijk met mij en de paarden aan de slag?
Dat kan uiteraard ook: maak dan een afspraak voor een individuele coaching met paarden.

Handig om te weten…

Minimale leeftijd om mee te kunnen doen aan deze activiteit is 18 jaar. Wanneer er minder dan 2 aanmeldingen zijn kan de sessie niet doorgaan. Vooraf ontvang je een bevestiging per mail met een aantal intakevragen. Je wordt vriendelijk verzocht deze mail voor akkoord en ingevuld te retourneren.

Genoemde investering geldt voor particulieren en is inclusief BTW.
Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het vrijwel altijd maatwerk: informeer gerust naar de mogelijkheden.

Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende datum waarop je mee kan doen!
Wanneer je als groep wilt deelnemen, kunnen we een specifieke datum plannen (contact opnemen).

Overige infomatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de activiteit.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden.

Kostenloos afmelden voor deze activiteit kan tot 72 uur voor aanvang.
Daarna ben je het gehele factuurbedrag verschuldigd.