Door de ogen van het paard

GROEPSOPSTELLING MET PAARDEN

Kijk naar jezelf door de ogen van het paard

Loop je al langere tijd tegen een belemmering of persoonlijk thema aan en kom je er niet verder mee? Dan is deze workshop iets voor jou! Een systemische ontmoeting met een paard maakt het onzichtbare zichtbaar en werkt verhelderend en helend. Met een kleine intieme groep deelnemers gaan we het contact met de paarden aan en kijken naar jouw vraagstuk door de ogen van het paard.

Wat deze workshop ‘anders’ maakt is dat we als groep tussen de paarden bewegen en kijken wat zich van daaruit ontvouwt. Iedere deelnemer krijgt daarbij de mogelijkheid om een eigen inbreng te doen, daarnaast neem je actief deel aan de vraagstukken van anderen. Daarmee levert het eigenlijk altijd iets moois op!

Tijdens de groepsopstelling is het van belang dat je bereid bent met een open hart te kijken en oude overtuigingen en oordelen (in ieder geval tijdelijk) los te laten. We maken de afspraak niet vanuit ons hoofd te handelen, maar ons te laten leiden door onze intuïtie en dat wat de paarden ons laten zien.

Bij aanvang van de workshop doen we een fijne meditatie en nadien is er ook nog wat tijd voor ontspanning en reflectie in de natuur op ons mooie terrein. De workshop biedt ruimte voor 2 tot 4 personen en duurt maximaal 4 uur. Ik begeleid het proces wat tijdens de ontmoeting ontstaat.

Wanneer en waarom?

Bij systemische (paarden)coaching bekijken we het individu als onderdeel van een groter geheel, het systeem, waarin alles in verbinding staat met elkaar. Er zijn diverse vormen van systemen. Natuurlijk het familiesysteem, maar ook binnen organisaties, verenigingen en bijvoorbeeld hechte vriendengroepen is er sprake van een systeem. Systemen hebben de eigenschap dat ze altijd op zoek zijn naar evenwicht.

Wanneer een systeem verstoord raakt door een ingrijpende gebeurtenis, zal het direct op zoek gaan naar een nieuw evenwicht. Je kan dit beschouwen als de overlevingdrang van het systeem. Vaak gaat dat ten koste van het individu en ten gunste van het totale systeem. Daardoor kan het zijn dat een persoon binnen het systeem belast wordt met iets wat oorspronkelijk elders in de achtergrond ontstaan is, en niet is ‘aangekeken’ (verwerkt) door de betreffende persoon/personen. Dat kan doorwerken tot in vele generaties! In de praktijk merkt iemand dit doordat hij of zij tegen belemmeringen aanloopt die eigenlijk vanuit de persoon zelf niet goed te verklaren zijn.

Samen met de paarden en de groep kunnen we dit verder uitlichten. Paarden reageren constant op energie en invloeden vanuit hun omgeving en zijn van nature verbonden met het grotere geheel. Een paard zal daardoor niet alleen op de persoon zelf reageren, maar ook op energie die vanuit het systeem bij die persoon aanwezig is. Het dier kan zodoende nuttige informatie geven over de systemische invloeden bij de deelnemer, ook datgene wat diegene zelf (nog) niet kan zien. De overige deelnemers vervullen tijdens de workshop de rol van representant vormen daarmee een belangrijke aanvullende informatiebron.

Wil je toch liever in je eentje samen met mij en de paarden aan de slag?
Dat kan uiteraard ook: maak dan een afspraak voor een individuele coaching met opstelling.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering Workshop Door de ogen van het paard
121 euro per persoon

Deze investering is inclusief BTW en koffie/thee/watertje met wat lekkers.
Bij aanvang van de workshop dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Handig om te weten…

Genoemde investering geldt voor particulieren en is inclusief BTW. Tijdens deze workshop gaat het om de ervaring en het effect van de workshop, niet om de tijd die we daarvoor nodig hebben. Wanneer de workshop korter duurt dan de aangegeven tijd geeft dat geen recht op restitutie. Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het vrijwel altijd maatwerk: informeer gerust naar de mogelijkheden!

Minimale leeftijd om mee te kunnen doen aan deze workshop is 21 jaar. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een bevestiging per mail met een aantal intakevragen. Je wordt vriendelijk verzocht deze mail voor akkoord en ingevuld te retourneren.

Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende datum waarop je mee kan doen!
Wanneer je als groep wilt deelnemen, kunnen we een specifieke datum plannen (contact opnemen).

Overige infomatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de workshop.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden.

Kostenloos afmelden voor deelname aan de Groepsopstelling met paarden kan tot 72 uur voor aanvang.
Daarna ben je het gehele factuurbedrag verschuldigd.