Equicure in de praktijk

EENDAAGSE CURSUS ZWARTE PARELS WITTE TANDEN

Coachen bij angst
en gerelateerde fysieke klachten

Begeleid jij cliënten/coachees die kampen met angst, en wil je graag meer kennis en tools in handen krijgen om – samen met de paarden – op een constructieve manier te werken aan de (fysieke) klachten die daar mee gepaard gaan? Dan is deze eendaagse cursus, verzorgd door Astrid Stijger, iets voor jou! Je ontdekt wat Equicure is en hoe je dit direct kunt toepassen in je eigen leven én je werk als (paarden)coach/therapeut.

Wat er tijdens deze dag aan de orde komt:

• Wat (tandarts)angst is en welke klachten daaruit kunnen ontstaan.
• Hoe je deze klachten kunt benaderen, vanuit de reguliere gezondheidszorg én vanuit Equicure.
• Op welke niveau’s je cliënten met angst kunt coachen en hoe deze niveau’s met elkaar verstrengeld zijn.
• In welke mate ‘je hart volgen’ bijdraagt aan gezondheid en herstel.
• Hoe je fysieke klachten medicijnvrij kunt benaderen.
• Hoe je een stabiele houding kunt ontwikkelen als coach/therapeut/begeleider bij angst en angst-gerelateerde klachten.

Tandartsangst vormt een belangrijke peiler binnen Astrid’s werk, maar deze dag handelt beslist niet alleen daarover: het verkennen van de onderliggende (diepere) lagen van het thema angst in het algemeen vormt de basis van deze eendaagse cursusdag.

Wat kan je verwachten?

Theorie en praktijk wisselen elkaar af gedurende de gehele dag. We werken buiten in de Paardentuin, waar mogelijk met onze paarden Diaz, Jarno en Bowie. Tussen de middag serveren we een (h)eerlijke vegetarische lunch met producten uit eigen tuin en uit de omgeving. Verder staat er de hele dag koffie, thee en een fris watertje voor je klaar, met daarbij natuurlijk lekkere versnaperingen. Bovendien is er tussendoor tijd om te ontspannen en reflecteren op ons mooie terrein. Een leuk extraatje: aan het einde van de dag krijg je de mogelijkheid om het boek Zwarte parels, Witte tanden tegen gereduceerd tarief aan te schaffen!

Kwaliteit en beleving staan bij Parzival hoog in het vaandel. Daarom werken we met een kleine, intieme groep zodat er veel ruimte is voor interactie en persoonlijke aandacht. Deze eendaagse cursus is geschikt voor (paarden)coaches en therapeuten, maar bijvoorbeeld ook artsen en paramedici die door dit onderwerp geprikkeld worden zijn van harte welkom.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering Eendaagse cursus ‘Zwarte Parels, Witte tanden’
Zaterdag 18 september 2021 • 179 euro excl. 21% BTW

De prijs is inclusief (h)eerlijke vegetarische lunch, lekkere versnaperingen en materialen.
En je gaat natuurlijk met een schat aan nieuwe kennis en vaardigheden naar huis!

Waar: Parzival Paardencoaching | Paardentuin Harstahof te Ginnum
Aanvang: 9.30 uur (inloop mogelijk vanaf 9.00 uur, we sluiten af rond 16.30 uur)
Maximaal aantal deelnemers: 6 personen (minimaal 5 deelnemers)

De cursus vindt buiten plaats, in onze Paardentuin. Ook als het regent gaat de dag door, alleen bij uitzonderlijke weersomstandigheden wordt dag in overleg verschoven naar een later moment. Datzelfde geldt wanneer er rond die tijd beperkende Corona-maatregelen van kracht zijn waardoor de dag niet door kan gaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

In eerste instantie stond de dag gepland in april, maar vanwege de nog geldende Corona-maatregelen hebben Astrid en ik besloten om te verplaatsen naar 18 september. Heb je deze dag nog vrij in je agenda, dan is het een aanrader hem te reserveren voor deze eendaagse cursus!

 

Aanmelden & Betalen

Wil je meedoen? Je kan jouw plekje reserveren door het aanmeldformulier te gebruiken. Jouw aanmelding is definitief wanneer je van mij een bevestiging van deelname hebt ontvangen. Op dat moment is je aanmelding tevens bindend. Kosteloos afmelden voor de Eendaagse cursus Zwarte Parels Witte tanden kan tot en met vrijdag 27 augustus 2021. Daarna ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd. Je ontvangt een factuur voor het totale cursusbedrag op maandag 30 augustus 2021, deze dient vervolgens binnen 3 dagen te worden voldaan. In de week voorafgaand aan de cursusdag ontvang je alle overige benodigde informatie (ook w.b. mogelijke voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19).

Praktische informatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Voor de activiteiten bij de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de gehele dag.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je speciale dieetwensen of bijvoorbeeld een beperking? Laat het tijdig weten, dan proberen we daar rekening mee te houden of we overleggen hoe we dat op kunnen lossen.

Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn is het mogelijk dat de cursus wordt geannuleerd of verschoven, datzelfde geldt wanneer er rond die tijd beperkende Corona-maatregelen van kracht zijn waardoor de dag niet door kan gaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Bij vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nelleke@parzival-paardencoaching.nl.

De Algemene Voorwaarden van Parzival Paardencoaching zijn van toepassing.

Over Astrid Stijger

Astrid Stijger is tandarts, regressie-reïncarnatietherapeut, Equicure-therapeut en intermediair mens-dier. Ze geeft coach- en therapiesessies, lezingen, workshops en opleidingen.

‘In mijn streven naar kwaliteit van tandheelkundige zorg, constateerde ik dat angst bij patiënten vaak een belemmerende factor was. Naast mijn praktijk als tandarts ben ik ook een behandelcentrum voor tandartsangst begonnen, met behulp van paarden. Omdat ik verder wilde gaan dan paarden coaching heb ik mijn eigen methode ontwikkeld, en op basis daarvan een nieuw vakgebied: equicure. Behandeling van mensen met behulp van paarden, waarin lichaam, geest en ziel in het proces van heling worden betrokken. Daarbij heb ik mijn praktijk tot een nog hoger niveau kunnen brengen met een nagenoeg volledig gesaneerd patiëntenbestand. Voor verder ontwikkeling van mijn methode was het noodzakelijk nieuwe patiëntgroepen aan te boren en daarom heb ik mijn tandartspraktijk verkocht en bouw ik op internationale voet verder met een vestiging in Nederland en Frankrijk en wordt op dit moment gewerkt aan het realiseren van één of meer tandartspraktijken in Frankrijk. Over mijn methode heb ik het boek Zwarte parels Witte tanden geschreven. Mijn bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsbedrijf voor equicure-coaches en -therapeuten, met gespecialiseerde programma’s voor o.a. tandartsen, maar ook voor business-concept ontwikkeling en dergelijke.’

Meer informatie vind je op www.d-ranch.eu.