(Familie)opstelling

MET PAARDENKRACHT

De (emotionele) gevolgen van leed of ingrijpende gebeurtenissen in het verleden, kunnen als een golf door hele generaties heen blijven rollen wanneer het niet wordt aangekeken door de personen die er oorspronkelijk bij betrokken waren. Ouders geven het door aan hun kinderen, systeemproblematiek duikt enkele generaties later op in de gedaante van verstrikkingen, iemand ervaart belemmeringen die vanuit die persoon zelf niet goed te verklaren zijn, er ontstaat symbiosetrauma en hechtingsproblematiek, of doorgegeven systeemdynamieken en overlevingsmechanismen raken bijvoorbeeld zo diep ingesleten dat ze op een gegeven moment alles lam lijken te leggen. Dat blijft doorgaan, net zo lang tot er iemand in dat systeem is die zich omdraait en het aan durft te kijken.

Dat aankijken en (daarmee) nieuwe bewegingen in gang zetten, daarvoor zijn opstellingen bij uitstek geschikt. Werken met jouw achtergrond door middel van een opstelling maakt het onzichtbare zichtbaar, zorgt er voor dat er een nieuwe balans ontstaat en heeft een helende werking.

Voordat we samen aan de slag gaan, is het altijd van belang te onderzoeken of aanvullende (reguliere) therapie benodigd is, bijvoorbeeld bij complexe psychische problematiek of ernstig trauma. Systemisch-holistisch werk en opstellingen zijn hier namelijk geen vervanging voor. Het kan echter wel een heel fijne ondersteunende rol spelen w.b. verwerking en bewustwording.

In principe kan alles opgesteld worden wat nodig is: familie, jij zelf, ziekte, oorlog, trauma, organisaties, thema’s, gevoelens, kernwoorden… Systemen zijn er in vele gedaantes en bestaan uit diverse onderdelen. Vooraf stellen we scherp wat jouw vraagstuk is en van daaruit gaan we aan de slag.

Bij Parzival Paard & Coaching bieden we een extra stukje toegevoegde waarde, namelijk dat de paarden ons tijdens het opstellen de weg wijzen. Omdat paarden in een kudde leven en van nature uitstekend verbonden zijn met het grotere geheel, voelen ze feilloos aan hoe het met ons gaat, waar spanning opgeslagen ligt en wat er in de onderstroom in het systeem aan de hand is. Door middel van gedrag, houding en lichaamstaal geven ze precies die boodschappen aan ons door die voor ons het meest van belang zijn om iets mee te doen. Op een oordeelloze en zeer heldere manier. Bovendien betrekken we er een stukje holisme bij, en kijken dus in de breedte naar jou als mens en het vraagstuk (niet alleen naar de buitenkant of de symptomen).

Ik maak gebruik van verschillende soorten (individuele) opstellingen tijdens de sessies, al naar gelang jouw vraagstuk en proces.

Wist je dat dynamieken vanuit persoonlijke systemen (van zowel jezelf als je eventuele werknemers) doorwerken in je bedrijf? En dat er binnen elke onderneming ook sprake is van behoeften rondom binding, ordening en balans, net als binnen je familiesysteem? Je gaat gegarandeerd met nieuwe inzichten en vernieuwde inspiratie naar huis.

Parzivals Paard & Systeem Methodiek® is de onderlegger van al onze activiteiten, de rode draad die we altijd volgen. Deze methodiek is door mijzelf ontwikkeld, gebaseerd op een nieuwetijds zienswijze, en kent specifieke kenwaarden w.b. visie, houding, kennis & kunde, management & beheer en persoonlijke ontwikkeling.

Aanleiding om hier naar op zoek te gaan was mijn eigen verlangen om vanuit diepere lagen en een bredere context te kunnen werken en leven. Namelijk vanuit essentie, sensitiviteit en uniciteit. Niet alleen als het gaat om de cliënten en studenten die ik mag begeleiden, maar ook zeker m.b.t. onze dieren en de natuur, en natuurlijk onszelf. Zodoende staat het welzijn en de gezondheid van álle betrokken partijen bij ons centraal. Een absoluut pluspunt dat je hierop kunt vertrouwen, vinden wij. 

Het betekent ook dat ik werk vanuit een groter geheel, waarin alles in verbinding staat met elkaar en invloed op elkaar heeft. Tijdens de sessies gaan we daarom aan de slag met ‘jou’ als gelaagd totaalplaatje, in het hier en nu. En niet enkel met de symptomen of ‘de buitenkant’.

Praktische informatie

Een (familie)opstelling met Paardenkracht wordt opgepakt in de ochtend of middag met ruimte voor rust en reflectie op ons mooie terrein. Voorafgaand aan de sessie ontvangt je van mij een bevestigingsmail met daarin een korte vragenlijst. Jouw antwoorden geven mij een globaal beeld van wie je bent, jouw situatie en voorgeschiedenis, en wat je van de begeleiding verwacht. Op die manier kunnen we optimaal gebruik maken van de tijd die je hier op locatie doorbrengt!

Liever eerst op een laagdrempelige manier kennismaken met ons en onze werkwijze? Dan kan je bijvoorbeeld aansluiten bij een Soul Retrieval met Paardenkracht. In onze Agenda vind je de eerstvolgende mogelijkheid. Ook kan je een kennismakingsgesprek aanvragen. Neem een kijkje in onze Paardenkracht Campus als je wilt werken aan je professionele ontwikkeling met de hulp van paarden!

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk praktische kleding aan te hebben (en/of mee te nemen) waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen of verlichten. Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan gedurende de afspraak (foto’s maken kan natuurlijk altijd in overleg).

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren, vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels door en bekijk bijvoorbeeld ook de Algemene Voorwaarden en overige informatie die op de website wordt gegeven. Zo kunnen we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van maken!

Heb je een beperking of specifieke wensen? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden! Belangrijke informatie omtrent tarieven, betalen en annuleren vind je op de pagina Tarieven.