Gezien worden…

De laatste maanden heb ik veel gesprekken gehad met anderen over paardencoaching, wat het nou precies is en wanneer je het in kan zetten, en ik merk dat sommige mensen het best een eng idee vinden om zo ‘gezien’ te worden.

Natuurlijk voelen paarden feilloos die knelpunten en incongruenties aan die op dat moment relevant zijn en dat kan inderdaad intensief of confronterend zijn.

Toch is het niet zo dat het altijd zwaar hoeft te zijn als je bij het paard gaat staan en je hoeft echt niet alleen (of pas) aan coaching met paarden te beginnen als je in de shit zit. Het kan ook ‘gewoon’ een mooie manier zijn om eens met frisse ogen naar jezelf te kijken of bijvoorbeeld om een plan uit te zetten om die droom die je al jaren hebt waar maken.

Maar wat vooral goed is om om je te realiseren, is dat het paard zonder oordeel is. En volledig bereid je te helpen! Je komt dus in een veilige omgeving, waarin je ziel weer in beweging kan komen (ongeacht welke kant ze op gaat).

Ik heb zelf, tijdens mijn opleiding en ook in eigen situaties, gemerkt hoe verhelderend en verademend het is om dat wat voor mijzelf moeilijk is, door de andere partij (in dit geval eentje op 4 benen) helemaal neutraal teruggespeeld te krijgen. Geen woorden, geen afwijzing, geen overdrachtelijke angsten waar je in verstrikt kunt raken, maar zuivere en eerlijke omstandigheden waarin je naar jezelf kunt kijken, mag zijn wie je bent en voelen wat je voelt.

De keus is tijdens een sessie overigens altijd aan jou, om woordelijk wel of niet met mij te delen wat je van binnen ervaart. Praten is niet altijd de juiste oplossing en de energie van paarden is zo krachtig en helend dat deze sowieso zijn werk wel doet. Het contact komt vanuit het hart, niet vanuit het hoofd. Er zijn dan ook allerlei oefeningen en technieken die we in kunnen zetten om tot jouw kern te komen en je te helpen stappen vooruit te zetten. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan hoor ik graag van je!