Onze huisregels

Betreden van ons terrein en deelnemen aan de paardencoachsessies is op altijd eigen risico, maar wij doen uiteraard ons uiterste best om je een geborgen plek te bieden en jouw veiligheid te waarborgen. Bovendien willen we onze activiteiten zo prettig mogelijk laten verlopen. Volg daarom de aanwijzingen die gegeven worden op en lees de onderstaande huisregels vooraf even door.

• Parkeren kan vooraan op de oprit van de boerderij, tenzij anders aangegeven. De boerderij zelf en de stallen zijn privéterrein. Mocht ik je nog niet gezien hebben dan kan je bij aankomst aan de bel klingelen, deze hangt aan het huisje wat zich áchter de boerderij bevindt (bel hangt bij het hek).

• Dick en ik werken er hard aan om biodiversiteit en balans te brengen op ons terrein en er een fijne, veilige plek van te maken voor mens, plant en dier. Van onze kant daarom het vriendelijke verzoek om alles wat loopt, ligt, groeit, zwemt, vliegt, hangt, staat en kruipt niet te verstoren en er op afstand van te genieten.

• Wil je graag iets plukken of proeven? Meestal geen probleem, maar vraag het eerst even! In een groot gedeelte van het jaar is het mogelijk om een zakje/bakje groente, fruit of noten (tegen een kleine vergoeding) mee naar huis te nemen.

• In de vegetatie zijn soms delicate planten en kruiden te vinden, bovendien staan er planten op ons terrein die branden, prikken of steken of zelfs giftig zijn: blijf daarom op de aangelegde paadjes en fijne zitplekken en raak niets aan/eet niet zomaar iets op/voer de paarden niets, zeker als je er niet mee bekend bent.

• Ben je kortgeleden op een agrarisch of hippisch bedrijf geweest of heb je direct contact gehad met andere paarden? Laat dit dan vooraf even weten (i.v.m. hygiëne en overdrachts-/besmettingsgevaar).

• In verband met de veiligheid is het niet toegestaan op eigen gelegenheid de stallen, de paddock en track of het weiland in te gaan.

• Niet voeren geldt voor alle dieren op ons erf.

• Hier in het buitengebied kan de zon erg branden, de wind guur zijn en de regen nogal nat ;-) Omdat we buiten werken en daarmee afhankelijk zijn van het weer, is het belangrijk je passend te kleden. Stevige schoenen zijn bij Parzival Paard & Coaching verplicht in verband met veiligheid. Bij slecht weer is het handig om laarzen en bijvoorbeeld wat droge kleren mee te nemen of een regenjas (poncho’s zijn minder geschikt). Mocht ik van mening zijn dat de sessie niet goed uitgevoerd kan worden vanwege de weersomstandigheden, dan neem ik contact met je op en verplaatsen we de afspraak.

• We werken met levende wezens die kunnen schrikken en een eigen persoonlijkheid hebben. Houd hier rekening mee en gedraag je rustig, vriendelijk en verantwoordelijk!

• Op het terrein mag niet gerookt worden. In overleg is er eventueel een specifieke rookplek beschikbaar.

• Wanneer je een afspraak of workshop boekt, bevestig je bekend te zijn met de Algemene Voorwaarden en de Huisregels van Parzival Paard & Coaching en dat je hier mee akkoord gaat.

• Bij de activiteiten worden specifiek de betreffende voorwaarden w.b. betalen, annuleren en afzeggen benoemd. Lees dit vooraf goed door om teleurstellingen te voorkomen. Wanneer de betaaltermijn wordt overschreden is Parzival Paardencoaching gerechtigd om bij de 2e herinnering 25 euro administratiekosten in rekening te brengen.

• Er wordt van je verwacht dat je op tijd aanwezig bent. Aankomst is mogelijk vanaf een kwartier voor aanvang van de afspraak. Ben je te laat? Dan wordt dat afgetrokken van de voor jouw ingeplande tijd. Dit geeft geen recht op restitutie.

• Bekijk eventueel ook de basisregels voor veiligheid.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Laat het gewoon even weten, dan bespreken we het!