Paardenkracht

PAARDENCOACHING & SYSTEMISCH WERK

Bij Parzival Paard & Coaching werk je, samen met onze paarden, op een natuurlijke manier aan jouw vraagstukken. Vanuit hun biologische blauwdruk helpen deze bijzondere dieren je namelijk om weer écht te verbinden en contact te maken. Niet alleen met jezelf – je gevoelens, grenzen, wensen en doelen – maar ook met je sensitiviteit, pure levenskracht en het grotere geheel (je systemen en je achtergrond).

Tegenwoordig is het voor ons als mens ‘normaal’ geworden vooral rationeel (vanuit het hoofd) te functioneren en handelen. Hierdoor zijn we niet meer goed in staat contact met ons gevoel te maken en te luisteren naar ons lichaam. Er kunnen dan innerlijke conflicten ontstaan die vervelende emotionele en lichamelijke klachten veroorzaken of er voor zorgen dat je zenuwstelsel overbelast en ontregelt raakt. Met alle gevolgen van dien. De bron die hier aan ten grondslag ligt is divers. Denk bijvoorbeeld aan stress, verlies, hooggevoeligheid, traumatische ervaringen, relationele problemen of ziekte.

Het kan ook zijn dat ingrijpende gebeurtenissen in het verleden (zoals pesten, verwaarlozing, narcisme, parentificatie of misbruik) nog steeds een (onzichtbare) rol spelen in je volwassen leven, of dat er iets speelt in je achtergrond (familiesysteem) waar jij mee belast bent. Daardoor kan je tegen problemen aanlopen die vanuit je eigen leven niet goed te verklaren zijn en waar je zelf maar niet verder mee lijkt te komen.

Een ontmoeting met een paard werkt verhelderend en helend. Ze helpen je het lijntje tussen hoofd en hart (en buik) te herstellen. Zodat er weer een gezonde balans ontstaat tussen denken en voelen, blokkades worden opgeheven en het onzichtbare zichtbaar wordt. Hierdoor ontstaat ruimte voor autonomie, beweging, herstel, verandering en groei. Omdat paarden een lage hartslag en een groot energetisch veld hebben, werkt het contact met het dier bovendien vrijwel altijd ontspannend en rustgevend. Ik benader elk vraagstuk met veel gevoel en inlevingsvermogen en ondersteun je in jouw zelfontdekkende proces. Zowel door mij als door de paarden wordt er oordeelloos naar je geluisterd en je mag er zijn zoals je bent, met alles wat je bij je draagt.

Het is van belang je te beseffen dat werken aan ontspanning, innerlijke balans en persoonlijke groei commitment vereist en jouw bereidheid er voor een langere periode aandacht aan te geven. Er is helaas geen quick fix! Daarom werk ik bij voorkeur met trajecten van 3 afspraken, Sterk met Paardenkracht of Paard & Levenskracht, om wezenlijke verandering tot stand te brengen en deze verandering ook te kunnen bestendigen.

Ons Aanbod

Sterk met Paardenkracht

Individueel Traject Sterk met Paardenkracht | 3 sessies
Systemisch-Holistisch werk met paarden
450 euro

Ca. 1,5 uur per afspraak met een interval van ongeveer 2 weken.
Deze prijs is inclusief BTW, alle activiteiten, thee, lekkere versnaperingen en gebruik van materialen.

Losse sessie Sterk met Paardenkracht
Systemisch-Holistisch werk met paarden (ca. 1,5 uur)
165 euro

Deze prijs is inclusief BTW, thee, een lekkere versnapering en gebruik van materialen.

Paard & Levenskracht

Individueel Traject Paard & Levenskracht | 3 sessies
Inner Journey + Systemisch-Holistisch werk met paarden + Energy Therapy behandeling (per sessie)
660 euro

Ca. 2,5 uur per afspraak met een interval van ongeveer 3 weken.
Deze prijs is inclusief BTW, alle activiteiten, thee, lekkere versnaperingen en gebruik van materialen.

Energy Therapy

Losse Energy Therapy sessie
Energetische behandeling in het krachtveld van de natuur en onze dieren (ca. 75 minuten).
121 euro

Deze prijs is inclusief BTW, thee, een lekkere versnapering en gebruik van materialen.

Liever eerst even kennismaken?
Dat kan! Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten
25 euro (incl. BTW)

Een kennismakingsgesprek is kostenloos wanneer je binnen 2 weken nadien besluit een traject of losse sessie met Paardenkracht bij ons te gaan volgen.

Wanneer je graag in een kleine groep of met team aan de slag wilt gaan bij de paarden heb je de mogelijkheid een van onze prachtige groepsactiviteiten (zie activiteitenkalender) te volgen! Het is natuurlijk ook mogelijk een programma op maat voor je samen te stellen: neem gerust even contact op om dit te bespreken.

En verder…

Aanvullende informatie
De sessies worden opgepakt in de ochtend of middag met ruimte voor rust en reflectie op ons mooie terrein.
Er zijn geen losse intakegesprekken, maar voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij wel een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie je bent, wat er bij jou speelt en wat je van de begeleiding verwacht.

Betalen, verschuiven en annuleren
Je ontvangt een factuur voor het traject of de sessie. Deze dient in de week na de (eerste) sessie te worden voldaan. Natuurlijk kan het (in het geval van een traject) zijn dat er na de eerste sessie al zoveel op z’n plek valt dat de overige afspraken niet nodig zijn. In dat geval betaal je 165 euro/285 euro en heb je geen verdere afnameverplichting. Is de investering een uitdaging voor je, neem dan even contact op.

Verschuiven en annuleren van afspraken kan zoals benoemd in onze Algemene Voorwaarden.

Kleding en schoeisel
Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de afspraak.

Huisregels
Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de Algemene Voorwaarden en overige informatie die op de website wordt gegeven, zodat we er voor alle partijen een prettige ervaring van kunnen maken.

Specifieke wensen en beperkingen
Heb je een beperking of specifieke wensen? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden!