Paardenkracht

PAARDENCOACHING & SYSTEMISCH WERK VOOR VOLWASSENEN

Breng je ziel in
beweging

Een (coach)ontmoeting met een paard werkt verhelderend en helend en helpt je weer echt te verbinden, met jezelf én je omgeving!

In onze huidige maatschappij is het voor ons als mens ‘normaal’ geworden vooral rationeel (vanuit het hoofd) te functioneren en handelen. Hierdoor zijn we niet meer goed in staat verbinding met ons gevoel te maken en te luisteren naar ons lichaam. Er kunnen dan innerlijke conflicten ontstaan die emotionele en lichamelijke klachten veroorzaken of er voor zorgen dat je zenuwstelsel overbelast en ontregelt raakt, met alle gevolgen van dien.

De bron van dergelijke conflicten is heel divers. Denk bijvoorbeeld aan stress, verlies, hooggevoeligheid, trauma, burn-out, depressie, relationele problemen of ziekte. Het kan ook zijn dat ingrijpende gebeurtenissen in het verleden (zoals pesten, verwaarlozing, narcisme, parentificatie, misbruik) nog steeds een rol spelen in je volwassen leven. Wat daarnaast van grote invloed kan zijn is dat er iets speelt in je achtergrond waar jij mee belast bent en waar je je niet van bewust bent.

Het contact met paarden helpt je in de eerste plaats om het lijntje tussen hoofd en hart te herstellen. We werken ervaringsgericht in het hier en nu: wat speelt er op dit moment bij jou van binnen, hoe ervaar jij dat in het nú, en wat kunnen we doen om daar weer beweging in te krijgen en dat innerlijke gestalt te veranderen? Paarden zijn bovendien meesters in het overnemen en laten afvloeien van spanning. Dat geeft veel verlichting bij mensen die kampen met angst of stress. Daardoor kan paardencoaching bijvoorbeeld ook ingezet worden als aanvullende ondersteuning bij het behandelen van trauma.

Wat kan je verwachten?

Ik benader elk vraagstuk met veel gevoel en inlevingsvermogen, maar ook nuchter en (waar mogelijk) met humor. Ik ondersteun je in jouw zelfontdekkende proces en er wordt zonder oordeel naar je geluisterd.

De sessie met de paarden duurt ongeveer 90 minuten en wordt in een dagdeel ondergebracht. In de ochtend staat de thee klaar om 10.00 uur en ronden we af tegen 12 uur, in de middag om 13.00 uur en eindigen we tegen 15.00 uur. Zo heb ik alle tijd voor je en kunnen we ontspannen aan de slag. Ik hanteer geen losse intakegesprekken. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie jij bent, wat er bij jou speelt en wat je van de paardencoaching verwacht.

Mocht je het toch fijn vinden om eerst even kennis te maken en te ervaren hoe het hier is, dan kunnen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen. Hier zitten kosten aan verbonden, maar wanneer je na afloop van de kennismaking binnen 2 weken besluit om een sessie of traject te boeken worden deze kosten in mindering gebracht op die betreffende factuur.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering individuele paardencoaching
(ochtend of middag) • 159 euro

Na afloop van de sessie dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.

Investering basistraject individuele paardencoaching
3 sessies (ochtend of middag) • 440 euro

Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Ik hanteer over het algemeen een interval van ongeveer 2 weken tussen de sessies.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging voor je is.

Investering Kennismakingsgesprek
Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten • 25 euro

Na afloop van de kennismaking dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.
Neem contact met me op om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt een losse sessie of een traject altijd verlengen met 1 of meerdere afspraken.

Wil je graag in een kleine groep of met team aan de slag bij de paarden?
Dat kan, we organiseren ook diverse groepsactiviteiten (zie activiteitenkalender)

Overige informatie

Inleidende gesprekken en eventuele bijbehorende activiteiten, de activiteit met het paard/de paarden, mogelijk tot reflectie en ontspanning op ons mooie terrein, koffie of thee met wat lekkers en de afsluitende gesprekken zijn inbegrepen bij de genoemde investering voor een losse sessie of een traject. Ook mag je gebruik maken van onze paardencoaching reflectiekaarten en andere mooie coachtools. Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je een korte rondleiding, ontmoet je onze paardjes en drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Tijdens een sessie of traject gaat het om de ervaring en het effect van de coaching, niet om de tijd die we daarvoor nodig hebben. Wanneer een sessie korter duurt dan de gereserveerde tijd geeft dat geen recht op restitutie. Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het bijna altijd maatwerk: informeer gerust naar de mogelijkheden!

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de afspraak.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden.

Je kan eenvoudig een afspraak plannen via het afsprakenformulier.