Paardenkracht

PAARDENCOACHING & SYSTEMISCH WERK VOOR VOLWASSENEN

Werken aan persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en innerlijke balans

Vind je het lastig je grenzen te bewaken? Heb je het gevoel ‘vast’ de zitten? Voel je veel en beleef je dingen erg intensief? Kan je bijna niet stoppen met denken? Loop je tegen belemmeringen aan die je zelf niet goed begrijpt? Heb je last van spanning, onzekerheid, onrust of angst of lukt het je bijvoorbeeld niet goed om je leven weer op te pakken na ziekte of burn-out? Heel vervelende situaties… Maar gelukkig kan je er wel iets mee doen!

Een (coach)ontmoeting met een paard werkt verhelderend en helend en helpt je om écht contact te maken met je eigen gevoelens, grenzen, wensen en doelen. Maar ook om spanning af te laten vloeien, meer rust en vertrouwen te vinden, onverwerkte gebeurtenissen een betere plek te geven, belemmerende gedachten/patronen los te laten en het onzichtbare zichtbaar te maken. Zodat je weer stappen vooruit kunt gaan zetten. Ook fysieke klachten kunnen verlicht worden door het contact met paarden.

Vanaf de leeftijd van ± 18 jaar kan je bij mij en mijn paarden terecht voor individuele paardencoaching. Dit combineer ik vaak met systemisch werk en opstellingen. Omdat paarden en pony’s van nature in nauw contact staan met hun omgeving en ‘het grote geheel’ (waaronder de kudde), zijn beide disciplines voor mij eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wanneer en waarom?

Het is voor ons als mens ‘normaal’ geworden vooral rationeel (vanuit het hoofd) te functioneren en handelen. Hierdoor staan we niet meer in fijne verbinding met ons gevoel, zijn moeilijker in staat daar naar te luisteren. Er kunnen dan conflicten in je lijf ontstaan die emotionele of lichamelijke klachten/spanningen veroorzaken. Oorzaken van dergelijke conflicten zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan stress, verlies, hooggevoeligheid, trauma, burn-out, depressie, relationele problemen of ziekte. Het kan ook zijn dat ingrijpende gebeurtenissen in het verleden (zoals pesten, verwaarlozing, parentificatie, misbruik) nog grote invloed hebben. Wat daarnaast vaak voorkomt is dat er iets speelt in je achtergrond waar jij mee belast bent. Paarden helpen ons om uit het hoofd te gaan en weer contact te maken met ons hart. En om het onzichtbare zichtbaar te maken.

Bij paardencoaching werken we ervaringsgericht in het hier en nu: wat speelt er op dit moment bij jou van binnen, hoe ervaar jij dat nú, en wat kunnen we doen om daar weer beweging in te krijgen, om dat innerlijk beeld te veranderen? Paarden zijn bovendien meesters in het overnemen en direct laten afvloeien van spanningen. Dat geeft veel verlichting bij mensen die kampen met angst of stress. Daardoor kan paardencoaching bijvoorbeeld ook ingezet worden als aanvullende ondersteuning bij het behandelen van trauma of PTSS. Ik benader elk vraagstuk met veel gevoel en inlevingsvermogen, maar ook nuchter en (waar mogelijk) met humor. Ik ondersteun je in jouw zelfontdekkende proces en er wordt zonder oordeel naar je geluisterd.

Wat kan je verwachten?

Alle coach-activiteiten worden in een dagdeel ondergebracht. In de ochtend tussen 10.00 -12.00 uur of in de middag tussen 13.00 – 15.00 uur (maandag t/m vrijdag + zaterdagochtend). Zo heb ik alle tijd voor je en kunnen we ontspannen aan de slag. In bijna alle gevallen is er meer dan 1 sessie nodig om tot daadwerkelijke verandering en doelgerichte aanpak van jouw vraagstuk te komen. Het is echter wel mogelijk een losse sessie te boeken, zodat je de praktische invulling kan kiezen die het beste bij je past.

Ik hanteer geen losse intakegesprekken. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie jij bent, wat er bij jou speelt en wat je van de paardencoaching verwacht. Het is ook mogelijk om vooraf even telefonisch contact te hebben. Daarna pakken we een en ander op in de (eerste) sessie.

Mocht je het toch fijn vinden om eerst even kennis te maken en te ervaren hoe het hier is, dan kunnen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen. Hier zitten kosten aan verbonden, maar wanneer je na afloop van de kennismaking binnen 2 weken besluit om een sessie of traject te boeken worden deze kosten in mindering gebracht op die betreffende factuur.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering losse sessie individuele paardencoaching
Dagdeel (ochtend of middag) • 139 euro

Na afloop van de sessie dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.

Investering basistraject individuele paardencoaching
3 sessies verspreid over 3 dagen en dagdelen (ochtend of middag) • 380 euro

Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Ik hanteer over het algemeen een interval van ongeveer 2 weken tussen de sessies.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging voor je is.

Investering Kennismakingsgesprek
Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten • 25 euro

Na afloop van de kennismaking dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.
Neem contact met me op om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt een losse sessie of een traject altijd verlengen met 1 of meerdere afspraken.

Wil je graag in een kleine groep of met team aan de slag?
Dat kan, we organiseren ook de mooie systemische Workshop Door de ogen van het paard.

Handig om te weten…

Inleidende gesprekken en eventuele bijbehorende activiteiten, de activiteit met het paard/de paarden, mogelijk tot reflectie en ontspanning op ons mooie terrein, koffie of thee met wat lekkers en de afsluitende gesprekken zijn inbegrepen bij de genoemde investering voor een losse sessie of een traject. Ook mag je gebruik maken van onze paardencoaching reflectiekaarten en andere mooie coachtools.

Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je een korte rondleiding, ontmoet je onze paardjes en drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Tijdens een sessie of traject gaat het om de ervaring en het effect van de coaching, niet om de tijd die we daarvoor nodig hebben. Wanneer een sessie korter duurt dan de gereserveerde tijd geeft dat geen recht op restitutie. Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het bijna altijd maatwerk: informeer gerust naar de mogelijkheden!

Je kan eenvoudig een afspraak plannen via het afsprakenformulier.

Overige informatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de afspraak.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden.

Paarden-pensioenpotje

Onze intentie is dat Diaz, Jarno en Bowie tot hun dood bij ons blijven, en in de genoemde tarieven is natuurlijk rekening gehouden met kosten voor de dagelijkse verzorging en het bieden van een paard-natuurlijke omgeving met veel aandacht voor welzijn. Toch willen we ook graag iets extra’s doen: daarom zetten we per sessie 2 euro op een aparte spaarrekening als oude-dagvoorziening voor onze paardjes.