Gezond Gezin met Paardenkracht

DE WEG NAAR BALANS, RUST EN VERBINDING

Vanaf mei 2023 bieden we een nieuwe dienst, Gezond Gezin met Paardenkracht. 

Loopt er iets niet helemaal lekker in jouw gezin? Merk je dat jullie tegen uitdagingen of blokkades aan lopen waar je maar niet verder mee lijkt te komen? Mis je rust en balans in huis? Dan is Gezond Gezin met Paardenkracht wat voor jullie!

Wanneer een kind problematiek ervaart, heeft dat niet alleen invloed, maar in vrijwel alle gevallen ook betrekking op het hele gezin. Daarom kijken we bij Parzival Paard & Coaching niet alleen naar het individu, maar vooral ook naar de totale setting: de gehele ‘kudde’ van het betreffende kind. De zoektocht naar groei en transformatie binnen het gezin vereist wat ons betreft dan ook commitment en de bereidheid van alle gezinsleden om er bewust aandacht aan te besteden!

We bieden een intensieve maar zeer krachtige aanpak in de vorm van systemisch-holistisch werk met paarden. Gezond Gezin met Paardenkracht betreft altijd een traject, te beginnen het invullen van een uitgebreid intakeformulier welke je via de mail ontvangt. Zo onderzoeken we wat de kern van jullie vraagstuk is, en kijken we in hoeverre jullie bereid zijn hier gezamenlijk aan te werken. Op basis daarvan wordt de route verder uitgestippeld. In de begeleidende mail van het intakeformulier geven we ook heldere uitleg over onze aanpak en de betrokken begeleiders.

Uiteraard is het mogelijk om eerst kennis te maken met mij, ons bedrijf en de paarden! Een kennismakingsgesprek duurt ca. 30 minuten en is kosteloos als je nadien binnen 2 weken besluit je aan te melden voor één van onze trajecten. Je kan een afspraak maken via het afsprakenformulier. Meer informatie over tarieven en voorwaarden vind je op de pagina Tarieven.

Als we kennis hebben gemaakt, het intake formulier ingestuurd is en we hebben besloten met elkaar aan de slag te gaan, plannen we de eerste afspraken in.

Gezond Gezin met Paardenkracht bestaat uit 3 of 5 sessies, waarbij er afzonderlijk gewerkt wordt met het kind, met één of beide ouders en er ook een gezamenlijke sessie plaatsvindt, soms met het gehele gezin. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg, je komt nooit voor onverwachtse verrassingen te staan. Eventueel kan een traject worden aangevuld met losse sessies.

Binnen een traject Gezond Gezin met Paardenkracht maken we gebruik van één of meerdere van de volgende sessies:

Kindercoaching – Een sessie van 60 minuten, waarbij plezier en het contact met de paarden voorop staat, en we holistisch en lichaamsgericht werken (dus met alle lichamen). Doel is het vinden van ontspanning en stimuleren dat het kind goed in het lichaam komt te zitten. Zodat het er op een gezonde en duurzamen manier contact kan maken met de eigen hart en buik. Een dergelijke aanpak bevordert zelfvertrouwen, het zelfbeeld en ook fysiek en emotioneel herstel. Daarbij nemen we omgaan met (hoog)sensitiviteit ook mee, zodat deze eigenschap een een kracht wordt in plaats van een achilleshiel.

Oudersessie – Een sessie van 90 minuten, waarbij we systemisch-holistisch werken en vooral gaan kijken naar de achtergrond en systemische dynamieken die spelen bij de betreffende ouder. Doel is om nieuwe bewegingen in gang te zetten en een een nieuwe balans in het systeem te stimuleren.

Gezinssessie – 75 minuten per sessie, waarbij we ons richten op samenwerken, bewustwording, harmonie en begrip voor de ander. We werken daarbij met alle lichamen, om het innerlijk contact met buik en hart te stimuleren, en doen diverse inspirerende oefeningen.

Wanneer is Gezond Gezin met Paardenkracht geschikt voor jou en jouw gezin?

  • Als er veel onrust, spanning en onbalans binnen het gezin lijkt te zijn.
  • Als je te maken hebt met hoogsensitiviteit of nieuwetijdskinderen/mensen binnen het gezin.
  • Als er ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zoals overlijden, scheiding, ziekte of letsel.
  • Als er sprake is van gezinsleden met een burn-out, overspanning of chronische stress
  • Als je kind problemen ervaart op school of op sociaal vlak.

Denk bij ‘ingrijpende gebeurtenissen’ aan zaken als overlijden, ziekte, verwaarlozing, narcistisch misbruik, letsel, adoptie, etcetera. Het betreft die momenten in je leven waarop spanning, verdriet of angst zo groot was dat je systeem het gewoonweg niet kon verwerken. Langdurige blootstelling aan (dergelijke of andere) ongezonde omstandigheden heeft eenzelfde effect. We noemen dit ook wel trauma.

Dit zijn maar een paar voorbeelden, die echter allemaal enorme impact kunnen hebben op het functioneren van het gehele gezin. Bovendien kan er sprake zijn van (verborgen) systemische dynamieken die spelen in de familiesystemen van jullie als ouders. Door middel van systemisch-holistisch werk gaan we hier mee aan de slag. Jullie zijn van harte welkom!

Is jullie situatie anders en staat je specifieke vraagstuk er niet bij? Neem dan gerust contact op om jullie persoonlijke situatie te bespreken.

Ook binnen Gezond Gezin met Paardenkracht vormt Parzivals Paard & Systeem Methodiek® de onderlegger, de rode draad die we volgen. Deze methodiek is door mijzelf ontwikkeld, gebaseerd op een nieuwetijds zienswijze, en kent specifieke kenwaarden w.b. visie, houding, kennis & kunde, management & beheer en persoonlijke ontwikkeling.

Aanleiding om hier naar op zoek te gaan was mijn eigen verlangen om vanuit diepere lagen en een bredere context te kunnen werken en leven. Namelijk vanuit essentie, sensitiviteit en uniciteit. Niet alleen als het gaat om de cliënten en studenten die ik mag begeleiden, maar ook zeker m.b.t. onze dieren en de natuur, en natuurlijk onszelf. Zodoende staat het welzijn en de gezondheid van álle betrokken partijen bij ons centraal. Een absoluut pluspunt dat je hierop kunt vertrouwen, vinden wij. 

Het betekent ook dat ik werk vanuit een groter geheel, waarin alles in verbinding staat met elkaar en invloed op elkaar heeft. Tijdens de sessies gaan we daarom aan de slag met ‘jou’ als gelaagd totaalplaatje, in het hier en nu. En niet enkel met de symptomen of ‘de buitenkant’.

Praktische informatie

De sessies van Gezond Gezin met Paardenkracht worden opgepakt in de ochtend of middag met ruimte voor rust en reflectie op ons mooie terrein. Aangezien we buiten werken, is het belangrijk praktische kleding aan te hebben (en/of mee te nemen) waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen of verlichten. Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan gedurende de afspraak (foto’s maken kan natuurlijk altijd in overleg).

Ga je liever individueel met mij en de paarden aan de slag? Dan ben je van harte welkom om het Paard & Systeem Groeitraject te volgen of doe mee aan een Soul Retrieval met Paardenkracht. En neem een kijkje in onze Paardenkracht Campus als je wilt werken aan je professionele ontwikkeling.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren, vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels door en bekijk bijvoorbeeld ook de Algemene Voorwaarden en overige informatie die op de website wordt gegeven. Zo kunnen we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van maken!

Heb je een beperking of specifieke wensen? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden! Nadere informatie omtrent tarieven, betalen en annuleren vind je op de pagina Tarieven.