Onze unieke lokatie

Onze boerderij is gelegen net buiten het dorp Ginnum  (de nederzetting Utsjoch) middenin het Werelderfgoed Waddenzee gebied, nabij Holwerd, Ferwert en Burdaard. Ginnum maakt deel uit van de Flieterpen, de verzamelnaam voor de viereenheid van de dorpen Ginnum, Jannum, Lichtaard en Reitsum. Vanuit Leeuwarden is het een kleine 20 minuten reizen met de auto, vanuit Dokkum ongeveer 10 minuten. Weg van alle drukte biedt deze plek de vrijheid, privacy en ruimte om tot rust te komen en jezelf te kunnen zijn.

De natuur speelt een grote rol in mijn coaching en onze activiteiten. De sessies worden buiten gehouden, in onze ruime paddock. De paddock is onderdeel van het weiland van de paarden, zodat de kudde eigenlijk altijd intact blijft. Ander voordeel is dat elk paard mee kan doen en eventueel van buitenaf een bijdrage kan leveren aan de sessie.

We willen een veilige haven bieden voor alles wat leeft en besteden hier veel zorg aan, onze tuin is dan ook een tuinreservaat (www.tuinreservaten.nl). We onderhouden het terrein zo natuurlijk mogelijk en streven naar een grote biodiversiteit d.m.v. onderhoud, beplanting en inrichting. Je kan allerlei soorten dieren en vogels tegenkomen wanneer je bij ons op bezoek bent (naast onze honden, paarden, kippen, Indische loopeenden en pauwen). Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld zo’n 20 verschillende broedvogels geteld, waaronder een buizerd-paar.

Na de sessie is het mogelijk rustig bij te komen of na te praten onder het genot van een kop koffie of thee op een van de fijne plekjes die we hebben gecreëerd op het terrein, of (als het regent) in de overdekte zitkuil. Als je nog wat tijd voor jezelf nodig hebt of even wilt aarden, dan kan je een wandeling te maken door ons eigen bos en genieten van de vogelgeluiden, het uitzicht en de rust. In de (na)zomer bieden we de mogelijkheid om een bakje/zakje zelfgeplukt fruit, groente of noten mee naar huis nemen tegen een kleine vergoeding.

Momenteel zijn we druk bezig met verbouwen van de boerderij en wonen we in wat later de bedrijfsruimte wordt, maar uiteraard is er een toilet aanwezig waar gebruik van kan worden gemaakt en bij fris weer is het mogelijk na de sessie op te warmen aan de keukentafel. We zijn nog volop in ontwikkeling en gaan de komende tijd een aantal andere mooie aanpassingen doen, zodat we jou als coachee straks helemaal optimaal kunnen ontvangen.