Praktijk in de Paardentuin

OUDER-KIND CURSUS HORSEMANSHIP & WELZIJN

Ouder-Kind Cursus
Horsemanship & Welzijn

Hoe leuk is het om sámen van alles te leren over gezondheid, communicatie en omgang met paarden, en met totaal andere ogen naar onze geliefde viervoeters te gaan kijken? Speciaal voor vaders en moeders met paardenkids organiseren wij in het voorjaar van 2021 de Ouder-Kind Cursus Horsemanship & Welzijn. In een intieme setting gaan we aan de slag in Paardentuin Harstahof (Ginnum). Deze cursus is echt een verrijking voor de band met jullie dieren, want jullie gaan ze nog beter begrijpen en kunnen daarna nog beter voor ze zorgen!

De cursus bestaat uit 3 cursusmomenten (met een specifieke focus) van ongeveer 2 uur. Elke les bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Omdat we met een kleine groep werken (3 koppels), is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, vragen en interactie.

De begeleiding is in handen van Femke Dölle, met assistentie van Nelleke, en we werken met de paarden die leven in de Paardentuin: Diaz, Jarno en Bowie (tijdens de cursus rijden we niet op de paarden en pony’s). De cursusdagen vinden plaats op vrijdag 14 mei 2021, vrijdag 28 mei 2021 en vrijdag 11 juni 2021 van 15.00 – 17.00 uur (de dagen zijn niet afzonderlijk te volgen). De cursus Horsemanship & Welzijn is geschikt voor ouders met kinderen van +/- 9 – 14 jaar (zie ook Aanmelden & Betalen voor aanvullende informatie).

Wat kan je verwachten?

Kwaliteit en beleving staan bij Parzival Paardencoaching hoog in het vaandel. Door te werken met een kleine groep is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en interactie. De insteek van onze activiteiten is persoonlijk en geborgen: onze Paardentuin is gelegen in de uitgestrektheid van het Werelderfgoed Waddenzee gebied, waar je nog echt kunt genieten van rust, ruimte en de landelijke sfeer.

Onderwerpen die tijdens de cursus aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:
• Het natuurlijk gedrag van paarden.
• De basisbehoeften van een paard.
• Paardentaal.
• Hoe je een paard of pony kunt ‘lezen’.
• Hoe je écht vrienden kunt worden met een paard of pony
.
• Welke voeding je paard of pony nodig heeft.
• Waarom beweging belangrijk is voor een paard en hoe je dit kunt stimuleren.
• Wat je nog meer met je paard kunt doen, behalve er op rijden.
• Wat passieve fysio is en hoe je dit kunt inzetten.
• Welke eetbare planten er zijn en waarom deze goed zijn voor je paard.

En, hoe leuk: na afronding van de cursus ontvangen jullie een certificaat van deelname!

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering Ouder-Kind Cursus ‘Horsemanship & Welzijn’
85 euro per koppel van 1 ouder + 1 kind per cursusdag
(255 euro per koppel voor de totale cursus).

De prijs is inclusief BTW, lekkere versnaperingen en materialen.
Én je krijgt er natuurlijk hele gezellig en leerzame dagen voor terug op een fijne plek!

Locatie: Parzival Paardencoaching, Harstawei 18 9174 GB te Ginnum.
Data: vrijdag 14 mei, vrijdag 28 mei en vrijdag 11 juni 2021.
Aanvang 15.00 uur (inloop mogelijk vanaf 14.45 uur), afsluiting ± 17.00 uur (iets uitloop mogelijk).

Wanneer er niet voldoende aanmeldingen zijn kan de cursus helaas niet doorgaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Aanmelden & Betalen

Wil je meedoen? Je kan jouw plekje reserveren door het aanmeldformulier te gebruiken. Jouw aanmelding is definitief wanneer je van mij een bevestiging van deelname hebt ontvangen. Op dat moment is je aanmelding tevens bindend. Kosteloos afmelden voor de Ouder-Kind Cursus kan tot en met vrijdag 30 april 2021. Daarna ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd. Je ontvangt een factuur voor het totale cursusbedrag op maandag 3 mei 2021, deze dient vervolgens binnen 3 werkdagen te worden voldaan. Het is eventueel mogelijk om in 2 delen te betalen. Dit kan je aangeven in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier, je ontvangt daarna nadere informatie w.b. deze betaaloptie. Tussentijds stoppen met de cursus geeft geen recht op restitutie. In de week voorafgaand aan de eerste cursusdag ontvang je alle overige benodigde informatie (ook w.b. mogelijke richtlijnen omtrent Covid-19).

Let op: is jouw kind ouder of jonger dan de aangegeven leeftijd? In sommige gevallen is het alsnog mogelijk om mee te doen, of we starten bijvoorbeeld een tweede groep op. Dus laat ook in dat geval vooral van je horen en vermeld dit even in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier! Ik kom er dan zo snel mogelijk op terug.

Praktische informatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de gehele dag.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je speciale dieetwensen of bijvoorbeeld een beperking? Laat het tijdig weten, dan proberen we daar rekening mee te houden of we overleggen hoe we dat op kunnen lossen.

Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn is het mogelijk dat de cursus wordt geannuleerd of verschoven (je ontvangt hierover tijdig bericht). Bij vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nelleke@parzival-paardencoaching.nl.

De Algemene Voorwaarden van Parzival Paardencoaching zijn van toepassing.

Paarden Pensioenpotje

Onze intentie is dat Diaz, Jarno en Bowie tot hun dood bij ons blijven, en in de genoemde tarieven is natuurlijk rekening gehouden met kosten voor de dagelijkse verzorging en het bieden van een paard-natuurlijke omgeving met veel aandacht voor welzijn en gezondheid. Toch willen we ook graag iets extra’s doen: daarom zetten we per sessie 2 euro op een aparte spaarrekening als oude-dagvoorziening voor onze paardjes. Vind je het leuk om zelf ook nog wat bij te dragen als dank voor de hulp van Diaz, Jarno en/of Bowie? Er staat een spaarpotje in de coachruimte waar je een persoonlijke donatie kunt doen.