Paard & Systeem Groeitraject

GA VOOR INNERLIJKE GROEI EN DUURZAME TRANSFORMATIE

Innerlijke groei en transformatie vereisen commitment, net als jouw bereidheid er (langere tijd) bewust aandacht aan te besteden. Er is helaas geen quick fix… Maar je mag er trots op zijn dat je die uitdaging aan durft te gaan! En natuurlijk ondersteunen mijn paarden en ik je daar graag bij, in de vorm van het Paard & Systeem Groeitraject.

Met een unieke insteek, want dit traject is volledig flexibel en naar jouw wensen in te richten. Je stapt in met een eerste maand, daarna kan je er voor kiezen uit te bouwen met één of meerdere maanden of te stoppen: die keuze is helemaal aan jou!

In de eerste maand van het Paard & Systeem Groeitraject vinden 2 systemisch-holistische sessies met paarden op onze locatie plaats (de eerste is tevens de intake). Bovendien ontvang je het Mindful Memories Dagboek en het (digitale) Paard & Systeem Basiswerkboek. Deze eerste maand is al een prima start om te werken aan ontspanning en bewustwording, en zo je eerste stappen te zetten naar een meer ontspannen leven en ruimte voor jezelf. En als blijkt dat er na die eerste maand al genoeg in beweging is gezet, heb je alle vrijheid om het daar bij te laten. Zo niet, dan kan je er een nieuwe maand aan vast plakken (eventueel ook met een korte break ertussen). Uiteraard kan je ook meerdere maanden vooruit inplannen.

Elke volgende maand bestaat uit 1 sessie systemisch-holistische coaching met paarden op onze locatie en een uitbreiding op het Paard & Systeem Werkboek. Bovendien vindt er, op een moment naar jouw keuze, een korte check-in plaats (via Whatsapp videobellen of standaard telefonisch contact) van 15 a 20 minuten.

Tijdens de verschillende sessies kijken we op een dieper niveau en vanuit verschillende lagen naar jouw vraagstuk en/of levensthema’s. We werken buiten, in de natuur op ons erf. Daarbij zet ik verschillende werkvormen in, al naar gelang wat zich aandient en nodig is om jou vanuit ontspanning en bewustwording tot lichaams- en ervaringsgerichte transformatie te brengen. Denk aan verschillende soorten opstellingen, systemisch-holistische coaching, mindfulness, inner/sjamanic journeying, Energy Therapy en ademwerk. Altijd met of in de nabijheid van onze paarden en andere dieren. Zodat je ziel weer in beweging wordt gebracht, er een nieuwe en gezonde innerlijke balans kan ontstaan, emotionele wonden kunnen helen en je weer op een gezonde en duurzame manier kunt connecten met je eigen ik én je omgeving.

Een sessie duurt ongeveer 90 minuten en daarna heb je nog een half uurtje om even te rusten of te reflecteren op ons terrein.

Wanneer is het Paard & Systeem Groeitraject iets voor jou?

  • Als je innerlijke onrust, spanning en onbalans ervaart waar je niet uit los lijkt te kunnen komen.
  • Als je hoogsensitief of een nieuwetijdsmens bent en dit niet als kracht ervaart maar als kwetsbaarheid.
  • Als er ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden die nog niet volledig zijn verwerkt.
  • Als er sprake is van een burn-out of chronische stress.
  • Als je het gevoel hebt ‘net niet’ voluit te kunnen leven, alsof er ‘iets’ is waar je net niet bij kan.
  • Als je problemen ervaart op sociaal vlak, of bijvoorbeeld binnen je relatie of op je werk.
  • Als er sprake is van problematiek m.b.t. familiebanden en achtergrond.
  • Als je je leeg voelt van binnen en geen verbinding meer kunt maken met jouw ware kern.

Denk bij ‘ingrijpende gebeurtenissen’ aan zaken als overlijden, ziekte, verwaarlozing, narcistisch misbruik, letsel, adoptie, etcetera. Het betreft die momenten in je leven waarop spanning, verdriet of angst zo groot was dat je systeem het gewoonweg niet kon verwerken. Langdurige blootstelling aan (dergelijke of andere) ongezonde omstandigheden heeft eenzelfde effect. We noemen dit ook wel trauma.

Dit zijn maar een paar voorbeelden, die echter allemaal enorme impact kunnen hebben op jouw welzijn en functioneren. Bovendien kan er sprake zijn van (verborgen) systemische dynamieken die spelen in jouw familiesysteem. Door middel van systemisch-holistisch werk gaan we hier mee aan de slag. Je bent van harte welkom!

Ben je (hoog)sensitief of een nieuwetijdsmens? Dan ben je bij ons helemaal aan het goede adres! Ik ben ervaringsdeskundige en heb me gespecialiseerd in het begeleiden van sensitieve mensen. Download het gratis E-book Help, ik voel te veel! om er meer over te lezen.

Binnen het Paard & Systeem Groeitraject vormt Parzivals Paard & Systeem Methodiek® de onderlegger, de rode draad die we volgen. Deze methodiek is door mijzelf ontwikkeld, gebaseerd op een nieuwetijds zienswijze, en kent specifieke kenwaarden w.b. visie, houding, kennis & kunde, management & beheer en persoonlijke ontwikkeling.

Aanleiding om hier naar op zoek te gaan was mijn eigen verlangen om vanuit diepere lagen en een bredere context te kunnen werken en leven. Namelijk vanuit essentie, sensitiviteit en uniciteit. Niet alleen als het gaat om de cliënten en studenten die ik mag begeleiden, maar ook zeker m.b.t. onze dieren en de natuur, en natuurlijk onszelf. Zodoende staat het welzijn en de gezondheid van álle betrokken partijen bij ons centraal. Een absoluut pluspunt dat je hierop kunt vertrouwen, vinden wij. 

Het betekent ook dat ik werk vanuit een groter geheel, waarin alles in verbinding staat met elkaar en invloed op elkaar heeft. Tijdens de sessies gaan we daarom aan de slag met ‘jou’ als gelaagd totaalplaatje, in het hier en nu. En niet enkel met de symptomen of ‘de buitenkant’.

Het is mogelijk ons coachprogramma Paard & Burn-out te implementeren in het Paard & Systeem Groeitraject. Download het gratis E-book om meer over te lezen over Paard & Burn-out en neem even contact op om jouw specifieke situatie en de mogelijkheden te bespreken.

Praktische informatie

De sessies van het Paard & Systeem Groeitraject worden opgepakt in de ochtend of middag met ruimte voor rust en reflectie op ons mooie terrein. Tijdens de allereerste sessie stellen we jouw vraagstuk(ken) helemaal scherp, maar je ontvangt van mij ook een bevestiging met daarin een korte vragenlijst via de mail wanneer we deze eerste afspraak hebben ingepland. Jouw antwoorden geven mij een globaal beeld van wie je bent, jouw situatie en voorgeschiedenis, en wat je van de begeleiding verwacht. Op die manier kunnen we optimaal gebruik maken van de tijd die je hier op locatie doorbrengt.

Wil je niet direct starten met een traject, maar liever eerst eens kennismaken met ons en onze werkwijze? Dan kan je aansluiten bij een Soul Retrieval met Paardenkracht. In onze Activiteitenkalender vind je de eerstvolgende mogelijkheid. Ook bieden we kinder- en gezinscoaching in de vorm van Gezond Gezin met Paardenkracht en kan je een kennismakingsgesprek aanvragen. Of neem een kijkje in onze Paardenkracht Campus als je wilt werken aan je professionele ontwikkeling.

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk praktische kleding aan te hebben (en/of mee te nemen) waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen of verlichten. Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan gedurende de afspraak (foto’s maken kan natuurlijk altijd in overleg).

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren, vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels door en bekijk bijvoorbeeld ook de Algemene Voorwaarden en overige informatie die op de website wordt gegeven. Zo kunnen we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van maken!

Heb je een beperking of specifieke wensen? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden! Belangrijke informatie omtrent tarieven, betalen en annuleren vind je op de pagina Tarieven.