Paardencoaching Motivatiespel

De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan het Paardencoaching Motivatiespel en dat is nu verkrijgbaar!

Cliënten die hun huidige situatie positief kunnen bekijken zijn meer gemotiveerd om te veranderen en behalen daardoor vaak meer/beter resultaat. Om dit te bereiken zijn er natuurlijk allerlei motivatietechnieken beschikbaar, maar ik kon voor mezelf niet echt iets vinden wat is vormgegeven voor het coachen met paarden en wat daarbij bovendien praktisch inzetbaar is. Daarom heb ik zelf een motivatiespel gemaakt. Het spel is gebaseerd op evocatieve vraagstelling en loopt min of meer parallel aan de fasen van een reguliere intake. Door deze route te volgen kan je de motivatie en visie van de deelnemer verbeteren en meer inzicht, bewustwording en een positieve houding ontwikkelen bij hem/haar rondom het thema waar jullie aan werken. Je kan meerdere sessies gebruiken om door het hele spel heen te lopen, het is daarnaast mogelijk om een gedeelte van het spel te gebruiken tijdens één specifieke sessie. Taalkundig is het motivatiespel vooral gericht op volwassenen, maar je zou het ook in kunnen zetten bij iets oudere kinderen en jongeren.

Het Paardencoaching Motivatiespel bestaat uit 20 kaarten, formaat 130×90 mm. Er zijn 4 soorten kaarten die elk een eigen afbeelding hebben. Per soort is er een algemene afbeeldingskaart en 4 bijbehorende kaarten met vragen. De kaarten zijn dubbelzijdig bedrukt. Het Paardencoaching Motivatiespel is uitgebreid met 32 Kernkwaliteitenkaartjes. Deze kaartjes sluiten aan op het motivatiespel, maar je kan ze natuurlijk ook afzonderlijk inzetten. De Kernkwaliteitenkaartjes hebben formaat 105 x 74 mm en zijn enkelzijdig bedrukt. Naast een kernkwaliteit zijn ook de bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën benoemd op elke kaart.

De afbeelding laat een stukje van de vormgeving en inhoud zien, om een idee te geven. Natuurlijk krijg je er een uitleg bij en een leuk opbergzakje, zodat je het mooi kan presenteren en netjes kan wegleggen. De kaarten zijn gelamineerd zodat ze tegen een stootje en een druppel water kunnen.