Paardenkracht

PAARDENCOACHING VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Zelfvertrouwen,
sociale vaardigheden &
emotionele weerbaarheid

Kinderen en jongeren in de leeftijd van ± 8 – 18 jaar kunnen bij mij en mijn paarden terecht voor individuele paardencoaching en systemisch werk. Omdat paarden en pony’s van nature goed in contact staan met hun omgeving en ‘het grote geheel’ (waaronder de kudde), is het voor het (vaak nog) intuïtieve kind makkelijk om met ze te verbinden. Een (coach)ontmoeting met een paard werkt verhelderend en helend en helpt om écht contact te maken met eigen gevoelens, grenzen, wensen en doelen. Maar ook om spanning af te laten vloeien, meer rust en vertrouwen te vinden en onverwerkte gebeurtenissen een plek te geven.

Het is voor ons als mens ‘normaal’ geworden vooral rationeel (vanuit het hoofd) te functioneren en handelen. Hierdoor staan we niet meer in fijne verbinding met ons gevoel, zijn moeilijker in staat daar naar te luisteren. Zeker voor kinderen kan dit lastige situaties opleveren en er kunnen dan conflicten in het lijf ontstaan die emotionele of lichamelijke klachten en spanningen veroorzaken. Oorzaken van dergelijke conflicten zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan stress, verlies, pesten, hooggevoeligheid, trauma of ziekte. Het kan ook zijn dat ingrijpende gebeurtenissen in het verleden of de huidige gezinssituatie grote invloed hebben. Paarden helpen ons om uit het hoofd te gaan en weer contact te maken met ons hart. En om het onzichtbare zichtbaar te maken.

Bij paardencoaching werken we ervaringsgericht in het hier en nu: wat speelt er op dit moment bij jou van binnen, hoe ervaar jij dat nú, en wat kunnen we doen om daar weer beweging in te krijgen, om dat innerlijk beeld te veranderen? Paarden zijn bovendien meesters in het overnemen en direct laten afvloeien van spanningen, dat geeft veel verlichting. Ik benader elk vraagstuk met veel gevoel en inlevingsvermogen, maar ook nuchter en (waar mogelijk) met humor. Ik ondersteun ieder kind in zijn of haar zelfontdekkende proces en er wordt zonder oordeel geluisterd: je mag er zijn zoals je bent!

Wat kan je verwachten?

Tijdens de sessies gaan we individueel aan de slag, zodat we echt aandacht voor elkaar en de dieren kunnen hebben en het traject wordt specifiek afgestemd op jouw wensen en doelen. Er wordt niet gereden op de paarden en pony’s. Bij jongere kinderen zet ik de Pony Doe-uurtjes in, wanneer het oudere kinderen of jongeren betreft kijken we per situatie wat nodig en wenselijk is.

Vaak betrek ik ook (een deel van) je gezin bij de coaching. Daarnaast plan ik tijdens een traject sowieso een gesprek in met een van je ouders/verzorgers om de algemene voortgang te bespreken. Daarbij houd ik uiteraard jouw privacy in het oog. Ouder(s)/verzorger(s) zijn niet aanwezig tijdens de sessies zelf (m.u.v. een eventuele gezamenlijke sessie).

Voorafgaand aan het traject plannen we een kennismakingsgesprek, je ouder(s)/verzorger(s) zijn hier ook bij aanwezig. Tijdens de kennismaking ontmoeten jullie mij en de paardjes en drinken we een bakje koffie of thee met elkaar. Jullie kunnen dan kijken of paardencoaching iets voor jullie is. Er zitten kosten aan het kennismakingsgesprek verbonden, maar wanneer jullie na afloop van de kennismaking binnen 2 weken besluiten om een sessie of traject te boeken worden deze kosten in mindering gebracht op de eindfactuur.

Ik hanteer geen losse intakegesprekken. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie jij bent, wat er bij jou speelt en wat jullie van de coaching verwachten. Het is ook mogelijk om vooraf even telefonisch contact te hebben. Daarna pakken we een en ander op in de eerste sessie van het traject.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering losse sessie paardencoaching voor kinderen en jongeren
± 75 minuten | Tijden en datum in overleg • 95 euro

Na afloop van de sessie dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek met factuur.

Investering Traject Paardenkracht voor jongeren of Pony Doe-uurtjes voor kinderen
3 sessies van ± 75 minuten | Tijden en datums in overleg • 245 euro

Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Ik hanteer over het algemeen een interval van ongeveer 2 weken tussen de sessies.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging voor je is.

Je kunt een traject altijd verlengen met 1 of meerdere afspraken.

Investering Kennismakingsgesprek
Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten • 25 euro

Na afloop van de kennismaking dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.
Neem contact met me op om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Pony Doe-uurtjes

Met de Pony Doe-uurtjes biedt Parzival Paardencoaching een lichte en vooral gezellige vorm van paardencoaching voor kinderen en jongeren van ± 8 tot 14 jaar. Wat is er nou fijner dan lekker ontspannen bezig zijn in onze Paardentuin en te leren over de natuur, paarden en paardentaal? Vanuit deze ontspanning en veiligheid werken we samen op een speelse manier aan zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en emotionele weerbaarheid. Dat doen we door middel van oefeningen, spelletjes, knutselen en bijvoorbeeld het verzorgen van de dieren. Waar nodig wordt het gezin betrokken bij de Pony doe-uurtjes zodat we optimale omstandigheden creëren voor beweging, verandering en groei.

Overige informatie

Inleidende gesprekken en eventuele bijbehorende activiteiten, de activiteit met het paard/de paarden, mogelijk tot reflectie en ontspanning op ons mooie terrein, drinken met wat lekkers en de afsluitende gesprekken zijn inbegrepen bij de genoemde investeringen. Ook mag je gebruik maken van onze paardencoaching reflectiekaarten en andere mooie coachtools. Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je een korte rondleiding, ontmoet je onze paardjes en drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Tijdens een sessie of traject gaat het om de ervaring en het effect van de coaching, niet om de tijd die we daarvoor nodig hebben. Wanneer een sessie korter duurt dan de gereserveerde tijd geeft dat geen recht op restitutie.

Je kan eenvoudig een afspraak plannen via het afsprakenformulier.

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de afspraak.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden.

Scholen

Ook scholen kunnen zich aanmelden voor de Pony doe-uurtjes voor kinderen of Paardenkracht voor jongeren van Parzival Paardencoaching. Bijvoorbeeld om in te zetten als ondersteunende activiteit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden (zowel individueel als in groepsverband). Het programma voor scholen wordt op maat gemaakt op basis van jullie wensen en de huidige situatie, en in overleg ingepland. Neem even contact op voor nadere informatie of een afspraak!