Paardenkracht

PAARDENCOACHING & SYSTEMISCH WERK VOOR JONGEREN

Contact maken met gevoelens, grenzen, wensen en doelen

Vind je het lastig je grenzen te bewaken? Heb je het gevoel ‘vast’ de zitten? Voel je veel en beleef je dingen erg intensief? Kan je bijna niet stoppen met denken? Loop je tegen belemmeringen aan die je zelf niet goed begrijpt? Heb je last van spanning, onzekerheid, onrust of angst of lukt het je bijvoorbeeld niet goed om je leven weer op te pakken na ziekte of burn-out? Heel vervelende situaties… Maar gelukkig kan je er wel iets mee doen!

Jongeren in de leeftijd van ± 15 – 18 jaar kunnen bij mij en mijn paarden terecht voor individuele paardencoaching en systemisch werk. Omdat paarden en pony’s van nature in nauw contact staan met hun omgeving en ‘het grote geheel’ (waaronder de kudde), zijn beide disciplines voor mij eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een (coach)ontmoeting met een paard werkt verhelderend en helend en helpt je om écht contact te maken met je eigen gevoelens, grenzen, wensen en doelen. Maar ook om spanning af te laten vloeien, meer rust en vertrouwen te vinden, onverwerkte gebeurtenissen een betere plek te geven, belemmerende gedachten/patronen los te laten en het onzichtbare zichtbaar te maken. Zodat je weer stappen vooruit kunt gaan zetten. Ook fysieke klachten kunnen verlicht worden door het contact met paarden.

Wanneer en waarom?

Het is voor ons als mens ‘normaal’ geworden vooral rationeel (vanuit het hoofd) te functioneren en handelen. Hierdoor staan we niet meer in fijne verbinding met ons gevoel, zijn moeilijker in staat daar naar te luisteren. Er kunnen dan conflicten in je lijf ontstaan die emotionele of lichamelijke klachten/spanningen veroorzaken. Oorzaken van dergelijke conflicten zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan stress, verlies, hooggevoeligheid, trauma, burn-out, depressie, relationele problemen of ziekte. Het kan ook zijn dat ingrijpende gebeurtenissen in het verleden nog grote invloed hebben. Paarden helpen ons om uit het hoofd te gaan en weer contact te maken met ons hart. En om het onzichtbare zichtbaar te maken.

Bij paardencoaching werken we ervaringsgericht in het hier en nu: wat speelt er op dit moment bij jou van binnen, hoe ervaar jij dat nú, en wat kunnen we doen om daar weer beweging in te krijgen, om dat innerlijk beeld te veranderen? Paarden zijn bovendien meesters in het overnemen en direct laten afvloeien van spanningen, dat geeft veel verlichting. Ik benader elk vraagstuk met veel gevoel en inlevingsvermogen, maar ook nuchter en (waar mogelijk) met humor. Ik ondersteun je in jouw zelfontdekkende proces en er wordt zonder oordeel naar je geluisterd: je mag er zijn zoals je bent!

Wat kan je verwachten?

Tijdens de sessies gaan we individueel aan de slag, zodat we echt aandacht voor elkaar en de dieren kunnen hebben en het traject wordt specifiek afgestemd op jouw wensen en doelen. Er wordt niet gereden op de paarden en pony’s.

Waar nodig gaan we samen met (een deel van) je gezin aan de slag. Vaak plan ik ook een gesprek in met een van je ouders/verzorgers om de algemene voortgang te bespreken. Daarbij houd ik uiteraard jouw privacy in acht. Ouder(s)/verzorger(s) zijn niet aanwezig tijdens de sessies zelf (m.u.v. de gezamenlijke sessie).

Voorafgaand aan het traject plannen we een kennismakingsgesprek, je ouder(s)/verzorger(s) zijn hier ook bij aanwezig. Tijdens de kennismaking ontmoeten jullie mij en de paardjes en drinken we een bakje koffie of thee met elkaar. Jullie kunnen dan kijken of een traject Paardenkracht iets voor jullie is. Er zitten kosten aan het kennismakingsgesprek verbonden, maar wanneer jullie na afloop van de kennismaking binnen 2 weken besluiten om een traject te boeken worden deze kosten in mindering gebracht op de eindfactuur.

Ik hanteer geen losse intakegesprekken. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie jij bent, wat er bij jou speelt en wat jullie van de Pony doe-uurtjes verwachten. Het is ook mogelijk om vooraf even telefonisch contact te hebben. Daarna pakken we een en ander op in de eerste sessie van het traject.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering basistraject Paardenkracht voor jongeren
3 sessies van ± 75 minuten | Tijden en datums in overleg • 285 euro

Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Ik hanteer over het algemeen een interval van ongeveer 2 weken tussen de sessies.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging voor je is.

Investering Kennismakingsgesprek
Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten • 25 euro

Na afloop van de kennismaking dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.
Neem contact met me op om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt een traject altijd verlengen met 1 of meerdere afspraken.

Handig om te weten…

Inleidende gesprekken en eventuele bijbehorende activiteiten, de activiteit met het paard/de paarden, mogelijk tot reflectie en ontspanning op ons mooie terrein, koffie of thee met wat lekkers en de afsluitende gesprekken zijn inbegrepen bij de genoemde investering voor een losse sessie of een traject. Ook mag je gebruik maken van onze paardencoaching reflectiekaarten en andere mooie coachtools.

Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je een korte rondleiding, ontmoet je onze paardjes en drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Tijdens een sessie of traject gaat het om de ervaring en het effect van de coaching, niet om de tijd die we daarvoor nodig hebben. Wanneer een sessie korter duurt dan de gereserveerde tijd geeft dat geen recht op restitutie. Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het bijna altijd maatwerk: informeer gerust naar de mogelijkheden!

Je kan eenvoudig een afspraak plannen via het afsprakenformulier.

Overige informatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de afspraak.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden.

Paarden-pensioenpotje

Onze intentie is dat Diaz, Jarno en Bowie tot hun dood bij ons blijven, en in de genoemde tarieven is natuurlijk rekening gehouden met kosten voor de dagelijkse verzorging en het bieden van een paard-natuurlijke omgeving met veel aandacht voor welzijn. Toch willen we ook graag iets extra’s doen: daarom zetten we per sessie 2 euro op een aparte spaarrekening als oude-dagvoorziening voor onze paardjes.