Pony doe-uurtjes

PAARDENKRACHT VOOR KINDEREN

Zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en emotionele weerbaarheid

Met de Pony doe-uurtjes biedt Parzival Paardencoaching een lichte en vooral gezellige vorm van paardencoaching voor kinderen en jongeren van ± 8 tot 14 jaar. Wat is er nou fijner dan lekker ontspannen bezig zijn in onze Paardentuin en te leren over de natuur, paarden en paardentaal? Vanuit deze ontspanning en veiligheid werken we samen op een speelse manier aan zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en emotionele weerbaarheid. Dat doen we door middel van oefeningen, spelletjes, knutselen en bijvoorbeeld het verzorgen van de dieren. Waar nodig wordt het gezin betrokken bij de Pony doe-uurtjes zodat we optimale omstandigheden creëren voor beweging, verandering en groei.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de Pony doe-uurtjes gaan we individueel aan de slag, zodat we echt aandacht voor elkaar en de dieren kunnen hebben. Alle Pony doe-uurtjes zijn onderdeel van een compleet programma en het traject wordt specifiek afgestemd op jouw wensen en doelen. Er wordt niet gereden op de paarden en pony’s: tijdens de Pony doe-uurtjes ga je op een nieuwe manier naar ze kijken en leer je een heel andere kant kennen van deze mooie dieren.

Waar nodig gaan we samen met (een deel van) je gezin aan de slag. Vaak plan ik ook een gesprek in met een van je ouders/verzorgers om de algemene voortgang te bespreken. Daarbij houd ik uiteraard jouw privacy in acht. Ouder(s)/verzorger(s) zijn niet aanwezig tijdens de sessies zelf (m.u.v. de gezamenlijke sessie).

Voorafgaand aan het traject plannen we een kennismakingsgesprek, je ouder(s)/verzorger(s) zijn hier ook bij aanwezig. Tijdens de kennismaking ontmoeten jullie mij en de paardjes en drinken we een bakje koffie of thee met elkaar. Jullie kunnen dan kijken of een traject Pony doe-uurtjes iets voor jullie is. Er zitten kosten aan het kennismakingsgesprek verbonden, maar wanneer jullie na afloop van de kennismaking binnen 2 weken besluiten om een traject te boeken worden deze kosten in mindering gebracht op de eindfactuur.

Ik hanteer geen losse intakegesprekken. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie jij bent, wat er bij jou speelt en wat jullie van de Pony doe-uurtjes verwachten. Het is ook mogelijk om vooraf even telefonisch contact te hebben. Daarna pakken we een en ander op in de eerste sessie van het traject.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering traject Basis Pony doe-uurtjes
3 sessies van ± 75 minuten | Tijden en datums in overleg • 285 euro

Inclusief gratis kennismakingsgesprek, algemene bespreking, verslagen en materialen.
Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging vormt.

Investering traject Plus Pony doe-uurtjes
6 sessies van ± 75 minuten| Tijden en datums in overleg • 540 euro

Inclusief gratis kennismakingsgesprek, algemene bespreking, verslagen en materialen.
Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging vormt.

Investering kennismaking
Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten • 25 euro

Na afloop van de kennismaking dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.
De kennismaking is kostenloos wanneer jullie binnen 2 weken besluiten een traject te boeken (zie ‘wat kan je verwachten’)
Jullie kunnen contact met me opnemen om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Wil je weten welke activiteiten we nog meer organiseren voor kinderen?
Kijk dan op deze pagina!

Opgeven en meedoen

Wil je je aanmelden voor de Pony doe-uurtjes? Mail dan naar nelleke@parzival-paardencoaching.nl, gebruik het Afspraakformulier of stuur een appje naar Nelleke op 06-50627991.

Wanneer je mee gaat doen aan de Pony doe-uurtjes is het belangrijk dat jij en je ouder(s)/verzorger(s) vooraf onze Huisregels goed doorlezen en jullie op de hoogte zijn van de Algemene Voorwaarden van Parzival Paardencoaching. Na opgave ontvang je van mij een bevestiging en nadere uitleg via de mail.

Afmelden en annuleren

Ben je een keer verhinderd?
Kostenloos afmelden voor een sessie van het traject kan tot 24 uur voor aanvang.
We zoeken dan samen naar een nieuwe datum.

Wil je stoppen met het trakect Pony doe-uurtjes? Wanneer je dat besluit na de eerste sessie, dan krijg je 35% van het reeds betaalde bedrag terug. Besluit je te stoppen na de 2e sessie, dan krijg je 15% van het reeds betaalde bedrag terug. Daarna is er geen mogelijkheid tot restitutie en ben je het gehele bedrag van het traject verschuldigd.

Ik ga op paardencoach-reis!

Wanneer je het uitgebreide programma van de Pony doe-uurtjes volgt mag je gebruik maken van de ‘Ik ga op {paardencoach}reis kaarten’. Met behulp van deze kaarten word je niet alleen bewuster van wat je denkt en voelt, maar je ontdekt ook wat je sterke punten zijn en waar je graag nog aan wilt werken. Door op 3 momenten in het traject een kaart in te vullen krijg je inzicht in jouw leerproces en ontwikkeling tijdens de Pony doe-uurtjes. Fijn voor nu en voor later, want je mag de kaarten aan het einde van het programma mee naar huis nemen. Ook zal ik als paardencoach op elke kaart een berichtje schrijven en we vragen je ouders dat ook te doen.

Gezondheid & veiligheid

Uiteraard houden we zo veel mogelijk de veiligheidsregels omtrent Covid-19 in acht. We ontsmetten allemaal onze handen bij aankomst en vertrek en wij zorgen voor schone materialen waar nodig. Mocht je kind – of leden van het gezin – (milde) klachten hebben dan vragen we jullie om (een keertje) niet te komen. Je kunt dan op een later moment het uurtje inhalen.

Daarnaast is het belangrijk dat je de Huisregels goed doorleest, dat je de aanwijzingen die worden gegeven goed opvolgt als je hier bent en dat je je rustig gedraagt: onze paarden zijn ontzettend lief maar het zijn en blijven dieren met een eigen persoonlijkheid die kunnen schrikken of bang kunnen worden. Laten we er samen alles aan doen om te zorgen dat het voor iedereen een fijne en veilige ervaring wordt!

Pony doe-uurtjes voor scholen

Ook scholen kunnen zich aanmelden om de Pony doe-uurtjes van Parzival Paardencoaching, bijvoorbeeld om in te zetten als ondersteunende activiteit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden (zowel individueel als in groepsverband). Het programma voor scholen wordt op maat gemaakt op basis van jullie wensen en de huidige situatie, en in overleg ingepland. Neem even contact op voor nadere informatie of een afspraak!

Paarden-pensioenpotje

Onze intentie is dat Diaz, Jarno en Bowie tot hun dood bij ons blijven, en in de genoemde tarieven is natuurlijk rekening gehouden met kosten voor de dagelijkse verzorging en het bieden van een paard-natuurlijke omgeving met veel aandacht voor welzijn. Toch willen we ook graag iets extra’s doen: daarom zetten we per sessie 2 euro op een aparte spaarrekening als oude-dagvoorziening voor onze paardjes.