Thuis in je hart

RETRAITEDAG FIBROMYALGIE & CHRONISCHE PIJN

Omarm het leven!

Leven met een chronische ziekte en pijn valt niet mee, het kan soms erg moeilijk zijn om de mooie en fijne dingen van het leven nog te kunnen zien en ervaren. Ontspanning en zorg voor jezelf zijn voor dan extra van belang. Zodat je toch nog kunt genieten – van de natuur, van je hobby’s, van waardevol contact met je medemens, en van datgene wat je nog wel kan.

Met name het contact met paarden kan ons hierin uitstekend ondersteunen. Paarden en pony’s zijn intuïtief zeer sterk ontwikkeld en nemen spanning over van kuddegenoten, om hen te helpen en de kudde ‘heel’ te houden. Deze spanning laten ze vervolgens direct weer los, omdat paarden in het hier en nu leven. Mooie is dat ze op dezelfde manier reageren wanneer ze met een mens in contact worden gebracht en ook jou zullen helpen als dat nodig is! Dat maakt een ontmoeting met deze dieren heel bijzonder: het geeft vaak veel verlichting en werkt ontzettend helend. Daarnaast zijn paarden meesters in het aanvoelen van blokkades en spanningen. Zij geven op een oordeelloze manier feedback en bieden jou op die manier nieuwe inzichten én de mogelijkheid weer oprecht contact te maken met je hart, zodat energie weer vrij kan gaan stromen.

Door middel van paardencoaching en (passende) yoga-oefeningen, aangevuld met meditatie en mindfullness, gaan we op zoek naar ontspanning en naar jouw innerlijke rustpunt. We onderzoeken wat het thema ‘Omarm het leven’ voor jou betekent en ook welke mogelijkheden het biedt.

Wat kan je verwachten?

Kwaliteit en beleving staan bij Parzival Paardencoaching hoog in het vaandel. Door te werken met een kleine, intieme groep is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en tijd voor jezelf. De insteek is persoonlijk en geborgen: onze boerderij is gelegen in de uitgestrektheid van het Werelderfgoed Waddenzee gebied, waar je nog echt kunt genieten van rust, ruimte en de landelijke sfeer.

Sessies yoga vinden buiten plaats, bijvoorbeeld in de boomgaard of het bos, het coachen met paarden in onze mooie paddock in de Paardentuin. Daarnaast zijn er verschillende fijne plekken om even te rusten, met elkaar te praten of oefeningen te doen. Tussen de middag serveren we een (h)eerlijke vegetarische lunch met producten uit eigen tuin, van ons eigen erf en uit de omgeving. Verder staat er de hele dag koffie, thee en een fris watertje voor je klaar, met daarbij natuurlijk andere lekkere versnaperingen.

Je hoeft geen ervaring met paarden(coaching) en/of yoga te hebben om mee te kunnen doen! De dag is toegankelijk voor iedereen die op een dieper niveau contact wil maken met zichzelf en/of graag eens met nieuwe ogen naar zichzelf wil kijken: we passen de sessies aan op ieders persoonlijke mogelijkheden en kunnen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Tijdens deze bijzondere Retraitedag is er plek voor 6 personen die leven met fibromyalgie en/of chronische pijn. We gaan beurtelings aan de slag met paardencoaching en (verschillende vormen van) yoga. Daaromheen brengen we de dag gezamenlijk door en is er ook ruimschoots tijd voor jezelf om even te rusten of reflecteren. Omdat het voor veel chronisch zieken niet meer mogelijk is (volledig) te werken hanteren we eenmalig een gereduceerd tarief.

Omarm het leven – Zaterdag 17 juli 2021

Door middel van paardencoaching en yoga-oefeningen, aangevuld met meditatie en mindfullness, gaan we op zoek naar ontspanning en naar jouw innerlijke rustpunt. We onderzoeken wat het thema ‘Omarm het leven’ voor jou betekent en ook welke mogelijkheden het biedt. We werken met een kleine groep zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en interactie. Het samenzijn met lotgenoten, met gelijkgestemden deze dag beleven, biedt meerwaarde omdat je met elkaar mee resoneert en elkaar op een dieper niveau kunt begrijpen.

Investering: 121 euro
Deze prijs is inclusief BTW, (h)eerlijke vegetarische lunch, lekkere versnaperingen en alle activiteiten

Inloop mogelijk vanaf 9 uur, we starten om 9.30 uur en sluiten af rond 16.30 uur.
Uitvalsdatum: zaterdag 24 juli 2021

Reserveer jouw plekje!

Locatie: Parzival Paardencoaching, Harstawei 18 9174 GB te Ginnum
Begeleiding: Nelleke Dikkerboom-Bruin (Parzival Paardencoaching) en Attie Osinga (INTO-YOGA)
Meer informatie over ons beiden vind je hier >>

Je kan jouw plekje reserveren door het aanmeldformulier voor de betreffende retraitedag te gebruiken.

Let op: we werken de hele dag buiten: bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden wordt dag verschoven naar de genoemde uitvalsdatum. Controleer dus even of je inderdaad beide dagen beschikbaar bent! Wanneer er minder dan 4 aanmeldingen zijn kan de retraitedag helaas niet doorgaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte en kijken dan gezamenlijk of we tot een andere oplossing kunnen komen.

Handig om te weten…

Het is eventueel mogelijk in de nabije omgeving te overnachten in een van de mooie B&B’s of op de nabij gelegen camping (met trekkershutten). Je dient deze faciliteiten zelf te reserveren (dit is niet bij de genoemde prijs inbegrepen en staat los van de retraitedag).

Burdaard: www.bloemenhoeve.nl
Dokkum: www.hetverguldescheepje.nl
Holwerd: www.nijbonga.nl
Blije: Camping de Blijer Wadden

Praktische informatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de gehele dag.

Op dit moment bieden wij geen voorzieningen voor mensen die rolstoelgebonden zijn (we beschikken nog
niet over een mindervalide toilet en ons erf is er nog niet voldoende op ingericht).

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je speciale dieetwensen of bijvoorbeeld een beperking? Laat het tijdig weten, dan proberen we daar rekening mee te houden of we overleggen hoe we dat op kunnen lossen.

Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn is het mogelijk dat de dag wordt geannuleerd of verschoven (je ontvangt hierover tijdig bericht). Voor vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nelleke@parzival-paardencoaching.nl.

Jouw deelname aan de retraitedag is definitief wanneer je van mij een bevestiging hebt ontvangen. Op dat moment is je aanmelding ook bindend. 14 dagen voordat de retraitedag plaatsvindt, ontvang je een factuur voor jouw deelname aan de retraitedag. Deze dient binnen 3 dagen te worden voldaan. Kostenloos afmelden kan tot 15 dagen voorafgaand aan de retraitedag. Daarna ben je het gehele factuurbedrag verschuldigd.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW.

Paarden-pensioenpotje

Onze intentie is dat Diaz, Jarno en Bowie tot hun dood bij ons blijven, en in de genoemde tarieven is natuurlijk rekening gehouden met kosten voor de dagelijkse verzorging en het bieden van een paard-natuurlijke omgeving met veel aandacht voor welzijn. Toch willen we ook graag iets extra’s doen: daarom zetten we per sessie 2 euro op een aparte spaarrekening als oude-dagvoorziening voor onze paardjes.