Paardencoaching & Yoga

EEN DAG VOL RUST, ONTSPANNING & BEWUSTWORDING

Zorg voor jezelf!

Zorg voor jezelf is zo belangrijk, zeker in deze uitdagende tijden! Tijdens de Retraitedagen van Parzival Paardencoaching draait het om rust, ontspanning en bewustwording, om persoonlijke groei. Wil je het bijzondere effect van een ontmoeting met een paard ervaren, in combinatie met yoga en fijne oefeningen vanuit meditatie en mindfulness? Middenin de natuur (weer) volledig in contact komen met je lijf en hart? Dan verwelkomen we je graag op een van deze dagen!

Wat kan je verwachten?

Kwaliteit en beleving staan bij Parzival Paardencoaching hoog in het vaandel. Door te werken met een kleine, intieme groep is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en tijd voor jezelf. De insteek is persoonlijk en geborgen: onze boerderij is gelegen in de uitgestrektheid van het Werelderfgoed Waddenzee gebied, waar je nog echt kunt genieten van rust, ruimte en de landelijke sfeer.

Sessies yoga vinden buiten plaats, bijvoorbeeld in de boomgaard of het bos, het coachen met paarden in onze mooie paddock in de Paardentuin. Daarnaast zijn er verschillende fijne plekken om even te rusten, met elkaar te praten of oefeningen te doen. Tussen de middag serveren we een (h)eerlijke vegetarische lunch met producten uit eigen tuin, van ons eigen erf en uit de omgeving. Verder staat er de hele dag koffie, thee en een fris watertje voor je klaar, met daarbij natuurlijk andere lekkere versnaperingen.

Je hoeft geen ervaring met paarden(coaching) en/of yoga te hebben om mee te kunnen doen! De dag is toegankelijk voor iedereen die op een dieper niveau contact wil maken met zichzelf en/of graag eens met nieuwe ogen naar zichzelf wil kijken: we passen de sessies aan op ieders persoonlijke mogelijkheden en kunnen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Tijdens de retraitedagen is er plek voor 4 personen en gaan we beurtelings aan de slag met paardencoaching en (verschillende vormen van) yoga. Daaromheen brengen we de dag gezamenlijk door en is er ook ruimschoots tijd voor jezelf om even te rusten of reflecteren. Elke dag heeft een eigen thema: je wordt van harte uitgenodigd dit thema tijdens deze dag bij jezelf te onderzoeken.

Het stille midden – Zaterdag 4 september 2021

Wat betekent stilte voor jou? Wanneer is het echt stil? Kan je stilte horen? Voelt stilte als thuiskomen en is het een rustpunt, of is het juist iets waar je liever afstand van neemt? Doet stilte je herinneren aan leegte, of geeft het juist ontspanning? En hoe klinkt stilte in de natuur? Deze dag gaan we, door middel van paardencoaching en verschillende vormen van yoga, aangevuld met mooie oefeningen Mindfulness, met een fijne groep gelijkgestemden onderzoeken hoe jij dit thema ervaart en proberen we contact te maken met jouw eigen stille middelpunt. Hoe is het om daar te zijn? En welke mogelijkheden biedt dit in je dagelijks leven?

Investering: 179 euro p.p.
Deze prijs is inclusief BTW, (h)eerlijke vegetarische lunch, lekkere versnaperingen en alle activiteiten

Inloop mogelijk vanaf 9 uur, we starten om 9.30 uur en sluiten af rond 16.30 uur.
Uitvalsdatum: zaterdag 11 september 2021

Reserveer jouw plekje!

Locatie: Parzival Paardencoaching, Harstawei 18 9174 GB te Ginnum
Begeleiding: Nelleke Dikkerboom-Bruin (Parzival Paardencoaching) en Attie Osinga (INTO-YOGA)
Meer informatie over ons beiden vind je hier >>

Je kan jouw plekje reserveren door het aanmeldformulier voor de betreffende retraitedag te gebruiken.

Let op: we werken de hele dag buiten: bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden wordt dag verschoven naar de genoemde uitvalsdatum. Controleer dus even of je inderdaad beide dagen beschikbaar bent! Wanneer er minder dan 3 aanmeldingen zijn kan de retraitedag helaas niet doorgaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte en kijken dan gezamenlijk of we tot een andere oplossing kunnen komen.

Praktische informatie

Het is eventueel mogelijk in de nabije omgeving te overnachten in een van de mooie B&B’s of op de nabij gelegen camping (met trekkershutten). Je dient deze faciliteiten zelf te reserveren (dit is niet bij de genoemde prijs inbegrepen en staat los van de retraitedag).

Burdaard: www.bloemenhoeve.nl
Dokkum: www.hetverguldescheepje.nl
Holwerd: www.nijbonga.nl
Blije: Camping de Blijer Wadden
Jannum: Logementen Jannum

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de gehele dag.

Omdat we met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Jouw deelname aan de retraitedag is definitief wanneer je van mij een bevestiging hebt ontvangen. Op dat moment is je aanmelding ook bindend. 14 dagen voordat de retraitedag plaatsvindt, ontvang je een factuur voor jouw deelname aan de retraitedag. Deze dient binnen 3 dagen te worden voldaan. Kostenloos afmelden kan tot 15 dagen voorafgaand aan de retraitedag. Daarna ben je het gehele factuurbedrag verschuldigd.

Heb je speciale dieetwensen of bijvoorbeeld een beperking? Laat het tijdig weten, dan proberen we daar rekening mee te houden of we overleggen hoe we dat het beste op kunnen pakken. Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn is het mogelijk dat de dag wordt geannuleerd of verschoven (je ontvangt hierover tijdig bericht). Voor vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nelleke@parzival-paardencoaching.nl.

Organisaties en bedrijven

Het is mogelijk om een retraitedag te organiseren exclusief voor jouw bedrijf of organisatie,
bijvoorbeeld rondom een specifiek thema. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

E-mail: nelleke@parzival-paardencoaching | WhatsApp: 0650627991