Thuis in je hart

RETRAITEDAGEN PAARDENCOACHING & YOGA

Zorg voor jezelf!

Zorg voor jezelf is zo belangrijk, zeker in deze uitdagende tijden! Tijdens de Retraitedagen van Parzival Paardencoaching draait het om rust, ontspanning en bewustzijn, om persoonlijke groei. Wil je het bijzondere effect van een ontmoeting met een paard ervaren, in combinatie met yoga en fijne oefeningen vanuit meditatie en mindfulness? Middenin de natuur (weer) volledig in contact komen met je lijf en hart? Dan verwelkomen we je graag op een van deze dagen!

Wat kan je verwachten?

Kwaliteit en beleving staan bij Parzival Paardencoaching hoog in het vaandel. Door te werken met een kleine, intieme groep is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en tijd voor jezelf. De insteek is persoonlijk en geborgen: onze boerderij is gelegen in de uitgestrektheid van het Werelderfgoed Waddenzee gebied, waar je nog echt kunt genieten van rust, ruimte en de landelijke sfeer.

Sessies yoga vinden buiten plaats, bijvoorbeeld in de boomgaard of het bos, het coachen met paarden in onze mooie paddock in de Paardentuin. Daarnaast zijn er verschillende fijne plekken om even te rusten, met elkaar te praten of oefeningen te doen. Tussen de middag serveren we een (h)eerlijke vegetarische lunch met producten uit eigen tuin, van ons eigen erf en uit de omgeving. Verder staat er de hele dag koffie, thee en een fris watertje voor je klaar, met daarbij natuurlijk andere lekkere versnaperingen.

Je hoeft geen ervaring met paarden(coaching) en/of yoga te hebben om mee te kunnen doen! De dag is toegankelijk voor iedereen die op een dieper niveau contact wil maken met zichzelf en/of graag eens met nieuwe ogen naar zichzelf wil kijken: we passen de sessies aan op ieders persoonlijke mogelijkheden en kunnen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Tijdens de retraitedagen is er plek voor 4 personen en gaan we beurtelings aan de slag met paardencoaching en (verschillende vormen van) yoga. Daaromheen brengen we de dag gezamenlijk door en is er ook ruimschoots tijd voor jezelf om even te rusten of reflecteren. Elke dag heeft een eigen thema: je wordt van harte uitgenodigd dit thema tijdens deze dag bij jezelf te onderzoeken.

Een nieuw begin – Zaterdag 5 juni 2021

Het voorjaar is aangebroken. In de natuur betekent dit een nieuw begin. Planten, dieren en bomen komen weer tot leven, een nieuwe cyclus is aangebroken. Het is een periode van optimisme, levenskracht en creatie. In hoeverre kan jij meebewegen met deze transformatie en wat betekent ‘een nieuw begin’ voor jou? Zijn er elementen in je leven die je achter je wilt laten, die je niet meer passen? Of zijn er nieuwe stappen die je graag wilt zetten, dromen die je wilt laten uitkomen? En hoe neem je op een passende manier afscheid van datgene waar je afstand van neemt en verwelkom je verandering met een open hart?

Investering: 179 euro
Deze prijs is inclusief BTW, (h)eerlijke vegetarische lunch, lekkere versnaperingen en alle activiteiten

Inloop mogelijk vanaf 9 uur, we starten om 9.30 uur en sluiten af rond 16.30 uur.
Uitvalsdatum: zaterdag 26 juni 2021

Reserveer jouw plekje!

Ik zorg! – Zaterdag 3 juli 2021

Wanneer je zorg draagt voor een ander, bijvoorbeeld als zorgprofessional of mantelzorger, is dat een dankbare maar ook intensieve taak. Wanneer je niet af en toe een pauze inlast, rust kunt vinden of wat quality-time met jezelf doorbrengt, bestaat de kans dat je innerlijk vuurtje opbrandt. Zeker in deze onzekere periode is de druk hoog en kan je overweldigd raken. Speciaal voor jou organiseren we deze fijne Retraitedag met paardencoaching en yoga. Zodat je er even helemaal tussenuit bent, spanning kunt loslaten en in een intieme groep gelijkgestemden weer echt contact met je hart kunt maken. Samen met Attie, mij en de paarden zorg jij deze dag optimaal voor joúzelf!

Investering: 179 euro
Deze prijs is inclusief BTW, (h)eerlijke vegetarische lunch, lekkere versnaperingen en alle activiteiten

Inloop mogelijk vanaf 9 uur, we starten om 9.30 uur en sluiten af rond 16.30 uur.
Uitvalsdatum: zaterdag 10 juli 2021

Reserveer jouw plekje!

Locatie: Parzival Paardencoaching, Harstawei 18 9174 GB te Ginnum
Begeleiding: Nelleke Dikkerboom-Bruin (Parzival Paardencoaching) en Attie Osinga (INTO-YOGA)
Meer informatie over ons beiden vind je hier >>

Je kan jouw plekje reserveren door het aanmeldformulier voor de betreffende retraitedag te gebruiken.

Let op: we werken de hele dag buiten: bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden wordt dag verschoven naar de genoemde uitvalsdatum. Controleer dus even of je inderdaad beide dagen beschikbaar bent! Wanneer er minder dan 3 aanmeldingen zijn kan de retraitedag helaas niet doorgaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte en kijken dan gezamenlijk of we tot een andere oplossing kunnen komen.

Handig om te weten…

Het is eventueel mogelijk in de nabije omgeving te overnachten in een van de mooie B&B’s of op de nabij gelegen camping (met trekkershutten). Je dient deze faciliteiten zelf te reserveren (dit is niet bij de genoemde prijs inbegrepen en staat los van de retraitedag).

Burdaard: www.bloemenhoeve.nl
Dokkum: www.hetverguldescheepje.nl
Holwerd: www.nijbonga.nl
Blije: Camping de Blijer Wadden

Praktische informatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de gehele dag.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je speciale dieetwensen of bijvoorbeeld een beperking? Laat het tijdig weten, dan proberen we daar rekening mee te houden of we overleggen hoe we dat op kunnen lossen.

Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn is het mogelijk dat de dag wordt geannuleerd of verschoven (je ontvangt hierover tijdig bericht). Voor vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nelleke@parzival-paardencoaching.nl.

Jouw deelname aan de retraitedag is definitief wanneer je van mij een bevestiging hebt ontvangen. Op dat moment is je aanmelding ook bindend. 14 dagen voordat de retraitedag plaatsvindt, ontvang je een factuur voor jouw deelname aan de retraitedag. Deze dient binnen 3 dagen te worden voldaan. Kostenloos afmelden kan tot 15 dagen voorafgaand aan de retraitedag. Daarna ben je het gehele factuurbedrag verschuldigd.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW.

Organisaties en bedrijven

Het is mogelijk om een retraitedag te organiseren exclusief voor jouw bedrijf of organisatie,
bijvoorbeeld rondom een specifiek thema. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

E-mail: nelleke@parzival-paardencoaching | WhatsApp: 0650627991

Paarden-pensioenpotje

Onze intentie is dat Diaz, Jarno en Bowie tot hun dood bij ons blijven, en in de genoemde tarieven is natuurlijk rekening gehouden met kosten voor de dagelijkse verzorging en het bieden van een paard-natuurlijke omgeving met veel aandacht voor welzijn. Toch willen we ook graag iets extra’s doen: daarom zetten we per sessie 2 euro op een aparte spaarrekening als oude-dagvoorziening voor onze paardjes.