Soul Retreats

DE ONTEMBARE VROUW

De Ontembare Vrouw

Deze Soul Retreats zijn gebaseerd op het boek ‘De Ontembare Vrouw’ van Clarissa Pinkola Estes en zijn bedoelt om je weer contact te laten maken met jouw zuivere innerlijke kern. Met je intuïtie, je creativiteit, je kracht en je wilde natuur. Tijdens de dag mag je met andere ogen kijken naar jouw diepere lagen van zijn en naar alles wat je bij je draagt.

De sprookjes, mythen en verhalen die in dit boek worden aangereikt vormen de leidraad van de Soul Retreats. En we werken buiten, in de natuur, met en bij de paarden. Beide hebben veel met de Ontembare Vrouw gemeen. Ongerepte wildernis verdwijnt, natuur wordt door de mens in bedwongen banen geperst, zelfs verschraald en opgebruikt. Paarden zijn sensitieve en intuïtieve wezens, maar worden nog steeds in keurslijven en hokjes gestopt, kunnen niet tot volle bloei komen vanuit hun eigen kracht en natuurlijke zelf. Het is dus niet voor niets dat we al deze elementen gaan samenbrengen tijdens deze Soul Retreat!

Tijdens de Soul Retreat is er plek voor 4 personen en krijgt iedereen echt de ruimte om zichzelf te (her)ontdekken op een manier die voor ieder van ons passend is. Het feit dat je jouw reis samen met gelijkgestemden maakt, zorgt daarbij absoluut voor een extra dimensie. In de basis is de dag bij uitstek geschikt voor vrouwen die zich afgesneden voelen van hun natuur, vastgelopen zijn in hun hoofd en moeizaam hun plekje kunnen vinden in deze wereld. Maar ook mannen die zich aangesproken voelen door dit onderwerp zijn welkom. Aangezien we allemaal zowel mannelijke als vrouwelijke energie in ons dragen en mogen kanaliseren, kan het ook voor hen lastig kan zijn werkelijke balans te vinden en energie vol te kunnen laten stromen.

Systemisch werk met paarden, mindfulness en yoga (wederom verzorgd door Attie van IYD) zijn de werkvormen die we tijdens deze dag inzetten. Aan het einde van de dag krijg je het boek (Engelse editie) mee naar huis en daarnaast mag je natuurlijk gebruik maken van alle mooie werkmaterialen. 

Goed om te weten

Tijdens deze dag werken we vooral met de diepere lagen van zijn: het emotionele, maar vooral ook het energetische en spirituele lichaam. Dat doen we met behulp van archetypen en de mythen en verhalen uit het boek. Oftewel, we maken contact met je intuïtie, met diep verankerde innerlijke wijsheid, met je scheppende kracht! Je neemt daarbij bewust afstand van om datgeen wat zich aandient verstandelijk te willen begrijpen of onderbouwen. Processen die zich in deze lagen afspelen zijn namelijk niet te vatten of vangen met je ratio, met denken. Je kan ze wel tot in het diepste van je kern voelen en waarnemen! Het mooiste is dat je dit kan laten bestaan voor wat het is. Er op vertrouwend dat je lijf en je ziel uitstekend weten wat ze met deze informatie aan moeten, of dat nu direct is of op wat langere termijn. Dat ‘niet te weten’ zal misschien in het begin wat oncomfortabel voelen, maar dat is niet erg: alleen al door jezelf er aan te herinneren, kom je al weer bij je ware zelf terug.

Aan het einde van de dag gaan we ook met het fysieke lichaam werken, door middel van een fijne sessie yoga. Daarmee proberen we datgene wat zich vandaag op de andere lagen heeft aangediend ook fysiek te integreren en meer te laten beklijven. Je mentale lichaam heeft tijdens de dag een minder belangrijke, meer dienende rol. Uiteraard kunnen we niet zonder, want een gezonde verbinding tussen alle lagen is juist heel belangrijk. We leggen er alleen minder nadruk op dan dat in onze samenleving meestal het geval is en gebruiken deze laag alleen op gepaste momenten om een communicatieve brug te slaan tussen jouw interne belevingswereld en de buitenwereld.

Dit jaar vind er een Voorjaars Soul Retreat plaats op 4 juni en een Najaars Soul Retreat op 3 september. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben om mee te kunnen doen: je krijgt een exemplaar (Engelse versie) mee naar huis. Ervaring met paarden en yoga is overigens ook niet noodzakelijk.

Investering

Investering Soul Retreat
Voorjaar of Najaar • 235 euro

Jouw investering is inclusief BTW, vegetarische lunch, werkmaterialen en lekkere versnaperingen. Overnachten in de nabije omgeving is mogelijk, informeer even naar de mogelijkheden! Het totaalbedrag via bankoverschrijving dient in de week voorafgaand aan de betreffende Soul Retreat te zijn voldaan, je ontvangt een factuur. Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging voor je is.

Afmelden/annuleren: zie informatie bij de tickets!

Locatie: Paard & Tuin Harstahof in Ginnum
Wanneer: zaterdag 4 juni 2022 van 9.30 – 17.30 uur
Kosten: 239 euro incl. BTW, heerlijke lunch, lekkere versnaperingen, alle activiteiten en materialen
Aantal deelnemers: 4 personen (minimaal 3 personen)

Meedoen? Tickets zijn te bestellen in de webshop. Mocht je aan beide dagen willen deelnemen ontvang je een leuke korting van 50 euro: neem in dat geval even contact met me op!

 

En verder…

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Uiteraard is het fijn dat je vrij kunt bewegen in de kleding die je draagt. Voor het contact met de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de afspraak.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de Algemene Voorwaarden en overige informatie die op de website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je een beperking? Laat het tijdig weten, dan overleggen we hoe we daar rekening mee kunnen houden!