Het team

Ons team bestaat op dit moment uit Jarno de Shetlander en Diaz de Franse Draver als coachpaarden en ik, Nelleke, als gecertificeerd systemisch paardencoach.
Sinds de zomer van 2020 woont Bowie bij ons en hij zal later ook worden ingezet als coachpony.

Diaz

Franse Draver

Diaz

Diaz is een Franse Draver en geboren op 30 april 2013. Zijn officiële naam is Diaz Soledad, hij is vos-kleurig en 158 cm groot. Bij ons is hij aan zijn tweede leven begonnen, vroeger liep hij in de koers. Diaz is vriendelijk, intelligent en ontzettend zachtaardig. Hij kan vrij uitgesproken en direct zijn in zijn communicatie tijdens de coaching, maar is vooral sensitief en daardoor erg begaan met wat er allemaal gebeurt. Diaz werkt vaak alleen met een deelnemer, maar kan ook in de groep goed uit de voeten.

Jarno

Shetlander

Jarno

Ook Jarno woont sinds februari 2019 bij ons. Toen hij bij ons kwam was hij zowel fysiek als emotioneel niet in de allerbeste staat maar door goede verzorging, veel aandacht en liefde gaat het nu veel beter met hem. Jarno is een echte Shetlander en is geboren op 24 juni 2010. Hij is zwartbont en 105 cm groot. Hij werkt tijdens de coaching graag in de groep, maar staat ook in z’n eentje zeker z’n mannetje: al vele deelnemers hebben hun hart aan hem verloren. Hij is bovendien erg geduldig met kinderen. Zijn communicatie is heel concreet, direct en uitgesproken en er lijkt vaak een vleugje humor in zijn boodschappen te zitten.

Bowie

Arabier x Welsh

Bowie

Bowie is sinds de zomer van 2020 bij ons en mag eerst nog een tijdje rustig wennen, vertrouwen krijgen en tot zichzelf komen. Hij is afgekeurd als rijpony omdat hij artrose heeft aan de halswervels. Zijn vorige lieve baasjes wilden een goed plekje voor hem vinden waar nog een fijn en gelukkig leven kon leven, en dat wilden we hem graag geven. Bowie is een kruising tussen een Arabier en een Welsh, is een zweetvos en ongeveer 146 cm hoog. Hij is geboren op 1 maart 2010. We zijn elkaar natuurlijk nog volop aan het leren kennen, maar we weten al wel dat hij power heeft, vriendelijk en intelligent is en veel interesse heeft in wat er allemaal gebeurt hier in de Paardentuin. Wanneer hij er aan toe is, zal hij ook worden ingezet als coachpony.

Nelleke

Gecertificeerd Paardencoach

Nelleke

Ik ben Nelleke Dikkerboom-Bruin en ben sinds 2019 gecertificeerd (systemisch) paardencoach. Ik ben geboren op 9 april 1973. Een aantal jaar geleden kwamen mijn man Dick en ik tot de conclusie dat we eigenlijk helemaal niet lekker in ons leven zaten en dat we het graag anders zouden willen doen. We besloten het spreekwoordelijke roer radicaal om te gooien en in de zomer van 2018 hebben we deze boerderij kunnen kopen, voor ons beiden een droom die werkelijkheid werd! Er moest veel gedaan worden en we zijn nog steeds bezig met verbouwen, verbeteren en aanpassen, maar dat we doen rustig aan, in een tempo wat voor ons prettig is en bij ons past. We willen vooral ook kunnen genieten van deze fantastische plek en doen dat op deze manier volop.

Paarden spelen mijn hele leven al een belangrijke rol, maar ik leef nu voor het eerst samen met mijn eigen paardjes. Dat heeft mijn beleving en visie radicaal veranderd en hierdoor is een heel inspirerend persoonlijk transformatieproces in werking gezet. Paardnatuurlijk leven, welzijn en verantwoord natuur- en weidebeheer hebben hoge prioriteit gekregen en we streven daarnaast naar grote biodiversiteit en balans op ons gehele terrein. Ook bieden we dieren die het niet zo fijn hebben gehad een nieuw thuis, waar ze weer veiligheid kunnen ervaren en deel kunnen uitmaken van het geheel, helemaal op hun eigen unieke manier.

Ik heb een systemische en holistische visie, voor mij is alles met elkaar verbonden. Ik heb de overtuiging dat elk levend wezen liefde, zorg, waardering en respect verdient en voel een diepe verbinding met de natuur en de aarde. Ik ben sensitief en intuïtief zeer sterk ontwikkeld maar ook de eigenschappen nuchter en aards horen bij mij. Ik geloof in ieders eigen innerlijke kracht en (eigen)wijsheid, en ook in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Dat vormt dan ook een belangrijke peiler binnen mijn praktijk, net als contact met de natuur. Wat ik iedereen gun is om zich sterk en waardevol te voelen, innerlijke balans te ervaren waarbij hoofd en hart met elkaar zijn verbonden, en een prettig en vrij leven te kunnen leiden. Door een fijne plek te creëren voor mens en dier hoop ik daarin iets wezenlijks te kunnen bieden. Een plek waar je mag zijn zoals je bent, mét alle donkere en lichte kanten, waar je kan ontspannen en je op jouw eigen wijze mag ontplooien.

Grote affiniteit met:
• Familiebanden & achtergrond
• Contact met de (je) natuur

• C
hronische pijn
• Non-verbale communicatie (lichaamstaal)
• Hersenen & neuroplasticiteit
• Angst, trauma & PTSS
• Paardentaal

Ik ben volop in beweging en volg verschillende opleidingen, workshops en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen.
Daarnaast lees ik erg veel en heb een steeds groter wordend netwerk waar ik aanvullende ondersteuning en informatie kan vinden.

Attie

Erkend Yogadocent

Attie

Attie werkt niet bij Parzival Paardencoaching maar wordt door mij ingeschakeld om de yoga-sessies tijdens de retraitedagen te verzorgen. We vinden het leuk ook haar aan je voor te stellen!

Mijn naam is Attie Osinga. Ik ben geboren op 2 maart 1974 in het mooie Dokkum. Daar ben ik opgegroeid en ook nooit meer weggegaan. Een geboren en getogen Dokkumse dus. Samen met mijn partner, twee kinderen, onze bulterriër en een konijn heb ik een heerlijk gezin. Daarnaast heb ik nog een baan en ben ik een erkend Yogadocent.

Tijdens een bepaalde periode in mijn leven ervaarde ik onbalans. Tijdens die periode heb ik een cursus ‘het happiness programma’ gevold bij Art of Living en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Na deze cursus ben ik Yoga gaan beoefenen. In 2012 ben ik gestart met een 4 jarige Hatha Yoga opleiding. Deze heb ik met succes afgerond in mei 2016. Een maand later heb ik IYD ‘INTO-YOGA DOKKUM’ opgericht en ben ik officieel van start gegaan als Yogadocent. Bijzonder nu te mogen geven waar ik zelf ook zo naar op zoek was. Verder heb ik nog een Vinyasa- en een YinYoga opleiding gevold en heb ik nog meerdere verdiepingscursussen op het gebied van Yoga gevolgd. Omdat ik het belangrijk vind mij te blijven ontwikkelen als docent laat ik mij nog regelmatig bijscholen.

In mijn eigen prachtige Yogastudio in Dokkum geef ik met heel veel plezier les in diverse Yogastijlen. Ik vind het erg belangrijk iemand een ervaring mee te geven en dat ook iedereen mee kan doen. Daarom zijn mijn lessen voor iedereen toegankelijk en is ervaring met Yoga niet nodig.

Tryntsje

Erkend Kinderyoga-docent

Tryntsje

Ook Tryntsje werkt niet bij Parzival Paardencoaching maar begeleidt samen met mij de themadagen van Parzival Kids. Ook haar stellen we graag even aan je voor!

Mijn naam is Tryntsje Rekker en ik werd op 5 september 1983 geboren in het dorpje Oudwoude. Samen met mijn vriend en onze twee dochters woon ik nu in Dokkum. Verder wonen poes Melle, de Franse hangoren Fluffy & Snuffy en drie kippen ook bij ons. Vroeger bracht ik veel tijd door op de boerderij van Pake en mijn twee ooms. Volgens mijn moeder ging ik voor elk dier door de knieën en er kwam een droom uit toen ik mijn eigen pony kreeg. Jarenlang heb ik met veel plezier paardgereden en de liefde voor dieren is nooit helemaal verdwenen. Vandaar natuurlijk die gezellige drukte bij ons thuis.

In 2018 heb ik een opleiding kinderyoga gevolgd en daarna ben ik in 2019 gestart met Yogamatties. Vanuit Yogamatties geef ik yogalessen en mindfulnesstrainingen aan kinderen en tieners. Zo wil ik hen op een leuke manier vaardigheden meegeven die ze direct kunnen gebruiken én die tegelijkertijd een leven lang mee gaan. Die vaardigheden bestaan onder andere uit het leren kennen van (signalen in) het eigen lijf, weten dat gedachten invloed hebben op gevoelens, hoe ook de adem beïnvloedt wordt door emoties en hoe je de adem bijvoorbeeld kunt gebruiken om jezelf op te peppen of jezelf juist te kalmeren. Met behulp van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken, maar ook met (prenten)boeken, spelletjes en creatieve activiteiten werken we aan zelfbewustzijn, de sociaal-emotionele ontwikkeling en aan zelfvertrouwen. Zodat kinderen en tieners weten: jij bent precies goed zoals je nu bent, met je eigen talenten en je uitdagingen.

Ik vind het belangrijk om te blijven werken aan mijn eigen deskundigheid. Zodat ik kinderen en tieners niet alleen op een leuke, maar ook op een juiste en verantwoorde wijze kan ondersteunen. Ik volg daarom regelmatig trainingen en opleidingen.

In samenwerking met Nelleke is een heel bijzonder en ontzettend mooi aanbod tot stand gekomen, waarin we beide onze expertise inzetten om een geweldige ervaring en tegelijkertijd een leerzame ontmoeting te bieden. Ik hoop jullie te mogen begroeten in Paardentuin Harstahof.

Lieve groetjes,
Tryntsje