Het team

Ons team bestaat op dit moment uit Jarno de Shetlander en Diaz de Franse Draver als coachpaarden en ik, Nelleke, als gecertificeerd systemisch paardencoach.
Sinds kort woont Bowie bij ons en hij zal later ook worden ingezet als coachpony.

Diaz

Franse Draver

Diaz

Diaz is een Franse Draver en geboren op 30 april 2013. Zijn officiële naam is Diaz Soledad, hij is vos-kleurig en 158 cm groot. Bij ons is hij aan zijn tweede leven begonnen, vroeger liep hij in de koers. Diaz is zachtaardig en intelligent, heel vriendelijk en superlief met kinderen. Hij kan vrij uitgesproken, speels en direct zijn in zijn communicatie tijdens de coaching, maar is vooral sensitief en erg begaan met de coachee. Diaz werkt vaak alleen met een deelnemer, maar kan ook in de groep goed uit de voeten.

Jarno

Shetlander

Jarno

Ook Jarno woont sinds februari 2019 bij ons. Toen hij bij ons kwam was hij zowel fysiek als emotioneel niet in de allerbeste staat maar door goede verzorging, veel aandacht en liefde gaat het nu veel beter met hem. Jarno is een echte Shetlander en is geboren op 24 juni 2010. Hij is zwartbont en 105 cm groot. Hij werkt tijdens de coaching graag in de groep, maar staat ook in z’n eentje z’n mannetje. Hij is erg geduldig met kinderen. Zijn communicatie is heel concreet, direct en uitgesproken en er lijkt vaak een vleugje humor in zijn aanwijzingen te zitten.

Bowie

Arabier x Welsh

Bowie

Bowie is nog maar sinds een paar maanden bij ons en mag eerst nog even rustig wennen en tot zichzelf komen. Bowie is afgekeurd als rijpony omdat hij artrose heeft aan de halswervels. Zijn vorige lieve baasjes wilden een fijn plekje voor hem waar nog een fijn en gelukkig leven kon leven, en dat wilden we hem graag geven. Bowie is een kruising tussen een Arabier en een Welsh en geboren op 1 maart 2010. We kennen hem natuurlijk nog niet zo goed, maar hij is in ieder geval erg lief en slim en heeft veel interesse in wat er hier allemaal gebeurt in de Paardentuin. Wanneer hij er aan toe is, zal hij ook worden ingezet als coachpony.

Nelleke

Gecertificeerd Systemisch Paardencoach

Nelleke

Ik ben Nelleke Dikkerboom-Bruin en ben sinds 2019 gecertificeerd systemisch paardencoach. Ik ben geboren op 9 april 1973. Een aantal jaar geleden kwamen mijn man Dick en ik tot de conclusie dat we eigenlijk helemaal niet lekker in ons leven zaten en dat we het graag anders zouden willen doen. We besloten het roer om te gooien en in de zomer van 2018 hebben we deze boerderij kunnen kopen, voor ons beiden een droom die werkelijkheid werd! Er moest veel gedaan worden en we zijn nog steeds bezig met verbouwen, verbeteren en aanpassen, maar dat we doen rustig aan, in een tempo wat voor ons prettig en te behappen is. We willen vooral ook kunnen genieten van deze fantastische plek en doen dat op deze manier volop.

Paarden spelen mijn hele leven al een belangrijke rol, maar ik leef nu voor het eerst samen met mijn eigen paardjes. Dat heeft mijn beleving en visie radicaal veranderd en hierdoor is een heel inspirerend persoonlijk transformatieproces in werking gezet. Paardnatuurlijk leven, welzijn en verantwoord natuur- en weidebeheer hebben hoge prioriteit gekregen en we streven daarnaast naar grote biodiversiteit op ons gehele terrein. Ook bieden we dieren die het niet zo fijn hebben gehad een nieuw thuis, waar ze weer veiligheid kunnen ervaren en deel kunnen uitmaken van het geheel, helemaal op hun eigen unieke manier.

In de coaching werk ik systemisch en met een holistische visie. Ik heb de overtuiging dat elk levend wezen liefde, zorg, aandacht en respect verdient en voel een diepe verbinding met de natuur en de aarde. Ik ben sensitief en intuïtief heel sterk ontwikkeld maar ook de woorden nuchter en aards horen bij mij. Ik geloof in ieders eigen innerlijke kracht en (eigen)wijsheid, en ook in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Dat vormt dan ook een belangrijke peiler binnen mijn praktijk. Wat ik iedereen gun is om zich sterk en geliefd te voelen, innerlijke balans te ervaren en een prettig en vrij leven te leiden. Daar help ik graag bij door een fijne plek te bieden voor mens en dier. Een plek waar je helemaal jezelf mag zijn, je kan ontspannen en je op jouw eigen wijze mag ontplooien.

Grote affiniteit met:
• Familiebanden & achtergrond
• H
oogsensitiviteit
• C
hronische pijn
• Lichaamstaal
• Hersenen & neuroplasticiteit
• Stress & angst
• Trauma & PTSS
• Paardentaal.
• Depressie & rouwverwerking

Ik ben volop in beweging en volg verschillende opleidingen en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen.
Daarnaast lees ik veel en heb een netwerk waar ik aanvullende ondersteuning en informatie kan vinden.

Attie

Erkend Yogadocent

Attie

Attie werkt niet bij Parzival Paardencoaching maar wordt door mij ingeschakeld om de yoga-sessies tijdens de retraitedagen te verzorgen. We vinden het leuk ook haar aan je voor te stellen!

Mijn naam is Attie Osinga. Ik ben geboren op 2 maart 1974 in het mooie Dokkum. Daar ben ik opgegroeid en ook nooit meer weggegaan. Een geboren en getogen Dokkumse dus. Samen met mijn partner, twee kinderen, onze bulterriër en een konijn heb ik een heerlijk gezin. Daarnaast heb ik nog een baan en ben ik een erkend Yogadocent.

Tijdens een bepaalde periode in mijn leven ervaarde ik onbalans. Tijdens die periode heb ik een cursus ‘het happiness programma’ gevold bij Art of Living en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Na deze cursus ben ik Yoga gaan beoefenen. In 2012 ben ik gestart met een 4 jarige Hatha Yoga opleiding. Deze heb ik met succes afgerond in mei 2016. Een maand later heb ik IYD ‘INTO-YOGA DOKKUM’ opgericht en ben ik officieel van start gegaan als Yogadocent. Bijzonder nu te mogen geven waar ik zelf ook zo naar op zoek was. Verder heb ik nog een Vinyasa- en een YinYoga opleiding gevold en heb ik nog meerdere verdiepingscursussen op het gebied van Yoga gevolgd. Omdat ik het belangrijk vind mij te blijven ontwikkelen als docent laat ik mij nog regelmatig bijscholen.

In mijn eigen prachtige Yogastudio in Dokkum geef ik met heel veel plezier les in diverse Yogastijlen. Ik vind het erg belangrijk iemand een ervaring mee te geven en dat ook iedereen mee kan doen. Daarom zijn mijn lessen voor iedereen toegankelijk en is ervaring met Yoga niet nodig.