Het team

Ik doe mijn werk zeker niet alleen! De paarden zijn mijn zeer gewaardeerde collega’s en het fysiek én emotioneel welzijn van onze dieren staat daarom altijd voorop, zowel tijdens de sessies als daarbuiten. Ons team bestaat op dit moment uit Jarno (Shetlander), Diaz (Franse Draver) en Bowie (kruising Welsh x Arabier) als coachpaarden en ik, Nelleke, als gecertificeerd systemisch-holistisch paardencoach.

Diaz

Franse Draver

Diaz

Diaz is een Franse Draver en geboren op 30 april 2013. Zijn officiële naam is Diaz Soledad, hij is vos-kleurig en 158 cm groot. Bij ons is hij aan zijn tweede leven begonnen, vroeger liep hij in de koers. Diaz is vriendelijk, intelligent en ontzettend zachtaardig. Hij kan vrij uitgesproken en direct zijn in zijn communicatie tijdens de coaching, maar is vooral sensitief en daardoor erg begaan met wat er allemaal gebeurt. Diaz werkt vaak alleen met een deelnemer, maar kan ook in de groep goed uit de voeten.

Jarno

Shetlander

Jarno

Ook Jarno woont sinds februari 2019 bij ons. Toen hij bij ons kwam was hij zowel fysiek als emotioneel niet in de allerbeste staat maar door goede verzorging, veel aandacht en liefde gaat het nu veel beter met hem. Jarno is een echte Shetlander en is geboren op 24 juni 2010. Hij is zwartbont en 105 cm groot. Hij werkt tijdens de coaching graag in de groep, maar staat ook in z’n eentje zeker z’n mannetje: al vele deelnemers hebben hun hart aan hem verloren. Hij is bovendien erg geduldig met kinderen. Zijn communicatie is heel concreet, direct en uitgesproken en er lijkt vaak een vleugje humor in zijn boodschappen te zitten.

Bowie

Arabier x Welsh

Bowie

Bowie is sinds de zomer van 2020 bij ons en mag eerst nog een tijdje rustig wennen, vertrouwen krijgen en tot zichzelf komen. Hij is afgekeurd als rijpony omdat hij artrose heeft aan de halswervels. Zijn vorige lieve baasjes wilden een goed plekje voor hem vinden waar nog een fijn en gelukkig leven kon leven, en dat wilden we hem graag geven. Bowie is een kruising tussen een Arabier en een Welsh, is een zweetvos en ongeveer 146 cm hoog. Hij is geboren op 1 maart 2010. We zijn elkaar natuurlijk nog volop aan het leren kennen, maar we weten al wel dat hij power heeft, vriendelijk en intelligent is en veel interesse heeft in wat er allemaal gebeurt hier in de Paardentuin. Wanneer hij er aan toe is, zal hij ook worden ingezet als coachpony.

Als laatste zal ik ook nog iets over mezelf vertellen. Ik ben Nelleke Dikkerboom-Bruin en ben sinds 2019 werkzaam als systemisch-holistisch paardencoach. Ik ben geboren op 9 april 1973. Een aantal jaar geleden kwamen mijn man Dick en ik tot de conclusie dat we eigenlijk helemaal niet lekker in ons leven zaten en dat we het graag anders zouden willen doen. We besloten het spreekwoordelijke roer om te gooien en in de zomer van 2018 hebben we deze boerderij kunnen kopen, voor ons beiden een droom die werkelijkheid werd. Er moest veel gedaan worden en we zijn nog steeds bezig met verbouwen, verbeteren en aanpassen. Dat we doen rustig aan, in een tempo wat voor ons prettig is en bij ons past. We willen vooral ook kunnen genieten van deze fantastische plek en doen dat op deze manier volop!

Paarden spelen mijn hele leven al een belangrijke rol, maar ik leef nu voor het eerst samen met mijn eigen paardjes. Dat heeft mijn beleving en visie radicaal veranderd en hierdoor is een heel inspirerend persoonlijk transformatieproces in werking gezet. Paardnatuurlijk leven, welzijn en verantwoord natuur- en weidebeheer hebben hoge prioriteit gekregen en we streven daarnaast naar grote biodiversiteit en balans op ons gehele terrein. Ook bieden we dieren die het niet zo fijn hebben gehad een nieuw thuis, zodat ze weer veiligheid kunnen ervaren en deel kunnen uitmaken van het geheel, helemaal op hun eigen unieke manier. Een onzettend dankbare en vaak ook ontroerende taak. Ik leer er vel van…

Ik werk en leef vanuit Parzivals Paard & Systeem Methodiek®, deze is door mijzelf ontwikkeld. Voor mij is alles met elkaar verbonden en een groot geheel. Ik heb de overtuiging dat elk levend wezen waardevol is en liefde, zorg, waardering en respect verdient. Ik voel dan ook een diepe verbinding met de natuur, dieren en de aarde.

Ik ben sensitief en intuïtief zeer goed ontwikkeld, maar ook de eigenschappen nuchter en aards horen bij mij. Ik geloof in ieders eigen innerlijke kracht en (eigen)wijsheid, en ook in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Dat vormt dan ook een belangrijke peiler binnen mijn praktijk, net als contact met de natuur. Wat ik iedereen gun is om zich sterk en waardevol te voelen, innerlijke balans te ervaren waarbij hoofd en hart met elkaar zijn verbonden, en een prettig en vrij leven te kunnen leiden. Door een fijne plek te creëren voor mens en dier hoop ik daarin iets wezenlijks te kunnen bieden. Een plek waar je mag zijn zoals je bent, mét alle schaduwen en lichte kanten, waar je kan ontspannen en je op jouw eigen wijze mag ontplooien.

Ik heb grote affiniteit met:
• Familiebanden & achtergrond
• Sensitiviteit & Hartsverbinding
• Burn-out & Trauma
• Non-verbale communicatie (lichaamstaal)
• Werking & invloed van interne en externe systemen bij mens en dier
• Interactie en uitwisseling binnen de relatie mens & paard
• Paardentaal, natuurlijke huisvesting & soortspecifieke behoeften
• Biodiversiteit, flora & fauna en natuurbeheer

En natuurlijk ben ik volop in beweging en volg verschillende opleidingen, workshops en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen. Zelfstudie en autodidactisch werk maakt ook altijd deel uit van dat proces.