Het team

Ons team bestaat op dit moment uit Jarno de Shetlander en Diaz de Franse Draver als coachpaarden en ik, Nelleke, als gecertificeerd systemisch paardencoach.
Sinds de zomer van 2020 woont Bowie bij ons en hij zal later ook worden ingezet als coachpony.

Diaz

Franse Draver

Diaz

Diaz is een Franse Draver en geboren op 30 april 2013. Zijn officiële naam is Diaz Soledad, hij is vos-kleurig en 158 cm groot. Bij ons is hij aan zijn tweede leven begonnen, vroeger liep hij in de koers. Diaz is vriendelijk, intelligent en ontzettend zachtaardig. Hij kan vrij uitgesproken en direct zijn in zijn communicatie tijdens de coaching, maar is vooral sensitief en daardoor erg begaan met wat er allemaal gebeurt. Diaz werkt vaak alleen met een deelnemer, maar kan ook in de groep goed uit de voeten.

Jarno

Shetlander

Jarno

Ook Jarno woont sinds februari 2019 bij ons. Toen hij bij ons kwam was hij zowel fysiek als emotioneel niet in de allerbeste staat maar door goede verzorging, veel aandacht en liefde gaat het nu veel beter met hem. Jarno is een echte Shetlander en is geboren op 24 juni 2010. Hij is zwartbont en 105 cm groot. Hij werkt tijdens de coaching graag in de groep, maar staat ook in z’n eentje zeker z’n mannetje: al vele deelnemers hebben hun hart aan hem verloren. Hij is bovendien erg geduldig met kinderen. Zijn communicatie is heel concreet, direct en uitgesproken en er lijkt vaak een vleugje humor in zijn boodschappen te zitten.

Bowie

Arabier x Welsh

Bowie

Bowie is sinds de zomer van 2020 bij ons en mag eerst nog een tijdje rustig wennen, vertrouwen krijgen en tot zichzelf komen. Hij is afgekeurd als rijpony omdat hij artrose heeft aan de halswervels. Zijn vorige lieve baasjes wilden een goed plekje voor hem vinden waar nog een fijn en gelukkig leven kon leven, en dat wilden we hem graag geven. Bowie is een kruising tussen een Arabier en een Welsh, is een zweetvos en ongeveer 146 cm hoog. Hij is geboren op 1 maart 2010. We zijn elkaar natuurlijk nog volop aan het leren kennen, maar we weten al wel dat hij power heeft, vriendelijk en intelligent is en veel interesse heeft in wat er allemaal gebeurt hier in de Paardentuin. Wanneer hij er aan toe is, zal hij ook worden ingezet als coachpony.

Nelleke

Gediplomeerd Systemisch Paardencoach

Nelleke

Ik ben Nelleke Dikkerboom-Bruin en ben sinds 2019 werkzaam als systemisch paardencoach. Ik ben geboren op 9 april 1973. Een aantal jaar geleden kwamen mijn man Dick en ik tot de conclusie dat we eigenlijk helemaal niet lekker in ons leven zaten en dat we het graag anders zouden willen doen. We besloten het spreekwoordelijke roer radicaal om te gooien en in de zomer van 2018 hebben we deze boerderij kunnen kopen, voor ons beiden een droom die werkelijkheid werd. Er moest veel gedaan worden en we zijn nog steeds bezig met verbouwen, verbeteren en aanpassen. Dat we doen rustig aan, in een tempo wat voor ons prettig is en bij ons past. We willen vooral ook kunnen genieten van deze fantastische plek en doen dat op deze manier volop.

Paarden spelen mijn hele leven al een belangrijke rol, maar ik leef nu voor het eerst samen met mijn eigen paardjes. Dat heeft mijn beleving en visie radicaal veranderd en hierdoor is een heel inspirerend persoonlijk transformatieproces in werking gezet. Paardnatuurlijk leven, welzijn en verantwoord natuur- en weidebeheer hebben hoge prioriteit gekregen en we streven daarnaast naar grote biodiversiteit en balans op ons gehele terrein. Ook bieden we dieren die het niet zo fijn hebben gehad een nieuw thuis, zodat ze weer veiligheid kunnen ervaren en deel kunnen uitmaken van het geheel, helemaal op hun eigen unieke manier. Onzettend dankbaar en ontroerend ‘werk’….

Ik bekijk de wereld systemisch en holistisch, voor mij is alles met elkaar verbonden en een groot geheel. Ik heb de overtuiging dat elk levend wezen waardevol is en liefde, zorg, waardering en respect verdient. Ik voel dan ook een diepe verbinding met de natuur, dieren en de aarde. Ik ben sensitief en intuïtief zeer sterk ontwikkeld maar ook de eigenschappen nuchter en aards horen bij mij. Ik geloof in ieders eigen innerlijke kracht en (eigen)wijsheid, en ook in het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Dat vormt dan ook een belangrijke peiler binnen mijn praktijk, net als contact met de natuur. Wat ik iedereen gun is om zich sterk en waardevol te voelen, innerlijke balans te ervaren waarbij hoofd en hart met elkaar zijn verbonden, en een prettig en vrij leven te kunnen leiden. Door een fijne plek te creëren voor mens en dier hoop ik daarin iets wezenlijks te kunnen bieden. Een plek waar je mag zijn zoals je bent, mét alle schaduwen en lichte kanten, waar je kan ontspannen en je op jouw eigen wijze mag ontplooien.

Grote affiniteit met:
• Familiebanden & achtergrond
• Sensitiviteit & Hartsverbinding
• Natuur en natuurbeheer

• Non-verbale communicatie (lichaamstaal)
• Stress, Burn-out & Trauma
• Paardentaal, welzijn en paardnatuurlijk leven

Ik ben volop in beweging en volg verschillende opleidingen, workshops en cursussen om mezelf verder te ontwikkelen. Zelfstudie maakt ook altijd deel uit van dat proces. Daarnaast lees ik veel en heb een steeds groter wordend netwerk waar ik aanvullende ondersteuning en informatie kan vinden.

Attie

Erkend Yogadocent

Attie

Attie wordt als ZZP-er door mij ingeschakeld om de yoga-sessies tijdens de retraitedagen te verzorgen. We vinden het leuk  haar aan je voor te stellen!

Mijn naam is Attie Osinga. Ik ben geboren op 2 maart 1974 in het mooie Dokkum. Daar ben ik opgegroeid en ook nooit meer weggegaan. Een geboren en getogen Dokkumse dus. Samen met mijn partner, twee kinderen, onze bulterriër en een konijn heb ik een heerlijk gezin. Daarnaast heb ik nog een baan en ben ik een erkend Yogadocent.

Tijdens een bepaalde periode in mijn leven ervaarde ik onbalans. Tijdens die periode heb ik een cursus ‘het happiness programma’ gevold bij Art of Living en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Na deze cursus ben ik Yoga gaan beoefenen. In 2012 ben ik gestart met een 4 jarige Hatha Yoga opleiding. Deze heb ik met succes afgerond in mei 2016. Een maand later heb ik IYD ‘INTO-YOGA DOKKUM’ opgericht en ben ik officieel van start gegaan als Yogadocent. Bijzonder nu te mogen geven waar ik zelf ook zo naar op zoek was. Verder heb ik nog een Vinyasa- en een YinYoga opleiding gevold en heb ik nog meerdere verdiepingscursussen op het gebied van Yoga gevolgd. Omdat ik het belangrijk vind mij te blijven ontwikkelen als docent laat ik mij nog regelmatig bijscholen.

In mijn eigen prachtige Yogastudio in Dokkum geef ik met heel veel plezier les in diverse Yogastijlen. Ik vind het erg belangrijk iemand een ervaring mee te geven en dat ook iedereen mee kan doen. Daarom zijn mijn lessen voor iedereen toegankelijk en is ervaring met Yoga niet nodig.

Wietske

Verzorging en Ondersteuning

Wietske

Wietske helpt ons sinds dit voorjaar met de verzorging van de paarden en het onderhouden van de paardentuin. Daarnaast ondersteunt ze me tijdens Retraite- en cursusdagen met het serveren van de lunch en bijvoorbeeld voeren van de paarden. Een zeer welkome aanvulling, ze neemt mij zo een fijn deel van zorg en werk uit handen op drukke dagen zodat ik me kan concentreren op de begeleiding van mens en dier en tussendoor ook wat rust kan nemen.

Inez

Studente Diermanagement - Stagaire

Inez

Inez loopt sinds februari stage bij Parzival Paard & Coaching

‘Ik ben Inez, 19 jaar en tweedejaarsstudente diermanagement. Ik loop dit jaar 20 weken stage bij Parzival Paard & Coaching. Dit betreft een oriënterende stage om te onderzoeken welke baan eventueel bij mij past. Ik ben altijd al een grote dierenliefhebber geweest en wil dieren later graag met mijn werk gaan combineren. Vanaf ongeveer mijn tiende heb ik paardrijles en heb ik meerdere verzorgpony’s gehad. Dit allemaal bij mijn ouders in Gelderland. Sinds het begin van mijn studie woon ik op kamers in Leeuwarden, waar ik mij ook al snel helemaal thuis voelde. Toch keer ik nog vaak terug naar Gelderland voor de paarden. Wat mij in de omgang met paarden voornamelijk aanspreekt is de diepe, eerlijke en energetische vorm van contact. Bij de paarden kan ik helemaal mijzelf zijn en kan ik tot rust komen. Naast de omgang met dieren lijkt het mij heel fijn om mensen te kunnen helpen in de vorm van coaching, waardoor paardencoaching mij heel erg aanspreekt. Tijdens mijn stage hier hoop ik erachter te komen of dit ook echt bij mij past.