Veiligheid

Mensen vragen zich wel eens af of paardencoaching veilig is. Dat is in principe zo, omdat ik werk met betrouwbare, gezonde dieren die ik goed ken en die leven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving met veel bewegings- en keuzevrijheid. Ik ben daarnaast volledig alert en als ik vind dat er een onveilige situatie ontstaat zal ik dit direct aangeven (of ingrijpen).

Sowieso hanteren we een aantal basisregels voor onze veiligheid: ga niet achter het paard staan, beweeg rustig, denk om je vingers en tenen (stevige schoenen zijn verplicht) en volg de aanwijzingen die mogelijk gegeven worden op. Neem ook onze Huisregels even door, zodat we er voor zowel mens als dier een positieve ervaring van kunnen maken. Wat daarnaast goed is om te weten: je hebt altijd de vrijheid om bij het paard weg te stappen of uit de paddock te gaan wanneer je je niet prettig of angstig voelt. Wanneer nodig is het mogelijk om in een van de paarden afgescheiden ruimte in de paddock te werken.

Ongeacht mijn zorgvuldigheid en de maatregelen die we nemen is het wel belangrijk je te realiseren dat je met een levend wezen te maken hebt en dus niet alle situaties voorspelbaar of te controleren zijn!