Verdiepingsdag

PAARD & SYSTEMISCH WERK – KINDEREN EN JONGEREN

Systemisch werk
met kinderen & jongeren

Tijdens deze verdiepingsdag ontdek je hoe je systemisch werk (bij/met paarden) kunt inzetten binnen de begeleiding van kinderen en jongeren. Theorie en werkvormen/oefeningen wisselen elkaar af, zodat je niet alleen je kennis vergroot maar één en ander ook praktisch kunt ervaren.

Wat kan je verwachten?

Kwaliteit, (dier)welzijn en beleving staan bij Parzival Paardencoaching hoog in het vaandel. Daarom werken we in een kleine groep zodat er veel ruimte is voor interactie en persoonlijke aandacht. Op de cursusdag serveren we tussen de middag een (h)eerlijke vegetarische lunch met producten uit eigen tuin en de nabije omgeving. Verder staat er de hele dag koffie, thee en een fris watertje voor je klaar, met daarbij diverse lekkere versnaperingen. Ook is er tussendoor tijd om te ontspannen en reflecteren op een van de fijne plekjes die ons mooie terrein rijk is. We werken buiten in Paardentuin Harstahof, waar mogelijk met onze paarden Diaz, Bowie en Jarno.

Over systemisch werk

Bij systemisch werk kijken we naar het individu als onderdeel van een groter geheel, waarin alles met elkaar verbonden is. Er zijn verschillende vormen van systemen, zoals gezin van herkomst (achtergrond) en bijvoorbeeld de werkomgeving, maar ook ‘de mensheid’ of ‘de aarde’ kan als systeem worden gezien.

Wanneer we werken met kinderen en jongeren gaat het vooral over het familiesysteem. Op het moment dat het evenwicht binnen een gezin (het familiesysteem) verstoord is geraakt heeft dat uiteraard weerslag op alle gezinsleden. Via systemisch werk brengen we de verborgen patronen en dynamieken uit het systeem aan het licht en brengen deze (weer) in beweging. Paarden kunnen hierbij uitstekende gidsen zijn.

Voor wie is deze verdiepingsdag geschikt?

Voor deelnemers aan de verdiepingscursus Paard & Systemisch werk is deze verdiepingsdag een optionele aanvulling. Uiteraard is het ook mogelijk de verdiepingsdag los te volgen! Je dient dan wel een algemene opleiding tot (paarden)coach te hebben afgerond en bekend te zijn met de basisbeginselen van het systemisch gedachtengoed (leessuggesties beschikbaar).

Noot: het betreft geen algemene basisopleiding systemisch werk/opstellingen of opleiding tot kindercoach. Om jezelf over-all op die vlakken te ontplooien is het noodzakelijk een specifieke opleiding hiertoe te volgen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering Verdiepingsdag Paard & Systemisch werk – kinderen en jongeren
vrijdag 10 september | 189 euro excl. BTW

Dit is inclusief cursuslesmateriaal, (h)eerlijke vegetarische lunch, alle activiteiten en koffie/thee/watertjes + versnaperingen. Eventuele kosten m.b.t. te lezen boeken e.d. zijn niet inbegrepen (tip: deze zijn over het algemeen via de bibliotheek te reserveren).

Volg je deze dag als aanvulling op de Verdiepingscursus Paard & Systemisch werk?
Dan is jouw investering 179 euro excl. BTW.

Inloop mogelijk vanaf 9.00 uur, we starten om 9.30 uur en sluiten af rond 16.30 uur.

Maximaal aantal deelnemers: 4 personen
Datum: vrijdag 10 september 2021
Locatie: Parzival Paardencoaching, Harstawei 18 9174 GB te Ginnum

De cursus vindt buiten plaats, in onze Paardentuin. Ook als het regent gaat de dag door, alleen bij uitzonderlijke weersomstandigheden wordt in overleg verschoven naar een later moment. Datzelfde geldt wanneer er rond die tijd beperkende Corona-maatregelen van kracht zijn waardoor een dag niet door kan gaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Het is momenteel nog niet mogelijk BTW-vrij te factureren. Ons streven is om in 2022 een CRKBO Registratie voor Instellingen te realiseren. Het geldende BTW-tarief is 21%.

Aanmelden & Betalen

Wil je meedoen aan deze Verdiepingsdag? Je kan jouw plekje reserveren door het onderstaande inschrijfformulier te gebruiken. Jouw deelname is definitief wanneer je van mij een bevestiging van deelname hebt ontvangen. Op dat moment is je aanmelding ook bindend. Kosteloos afmelden voor de Verdiepingsdag ‘Paard & Systemisch werk – kinderen en jongeren’ kan tot en met donderdag 26 augustus 2021. Daarna ben je het gehele bedrag verschuldigd. Je ontvangt de factuur voor de Verdiepinsgdag op vrijdag 27 augustus 2021, deze dient vervolgens binnen 3 dagen te worden voldaan.

Volg je deze Verdiepingsdag als aanvulling op de Verdiepingscursus Paard & Systemisch werk? Dan kan je je deelname aangeven op het aanmeldformulier van de Verdiepingscursus en gelden de betreffende betaal- en annuleringsvoorwaarden.

In de weken voorafgaand aan de Verdiepingsdag ontvang je alle overige benodigde informatie via mail (ook w.b. mogelijke voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19).

Handig om te weten

Het is eventueel mogelijk in de nabije omgeving te overnachten in een van de leuke B&B’s of op de nabij gelegen camping (met trekkershutten). Je dient deze faciliteiten zelf te reserveren (dit is niet bij de genoemde prijs inbegrepen en staat los van de activiteit).

Burdaard: www.bloemenhoeve.nl
Dokkum: www.hetverguldescheepje.nl
Holwerd: www.nijbonga.nl
Blije: Camping de Blijer Wadden

Praktische informatie

Aangezien we buiten werken, is het belangrijk kleding mee te nemen waarmee je jezelf in alle omstandigheden kunt beschermen (of verlichten). Voor de activiteiten bij de paarden zijn stevige schoenen noodzakelijk! Voor het overige hoef je geen materialen mee te nemen, deze worden door ons verzorgd. Bij voorkeur geen mobiele telefoons gebruiken gedurende de gehele dag.

Omdat wij met veel zorg en aandacht omgaan met ons terrein en alle dieren vragen we onze gasten dat ook te doen. Lees a.u.b. vooraf onze Huisregels even door en bekijk bijvoorbeeld ook de informatie die op deze website wordt gegeven, zodat we er voor zowel mens, dier als natuur een prettige ervaring van kunnen maken.

Heb je speciale dieetwensen of bijvoorbeeld een beperking? Laat het tijdig weten, dan proberen we daar rekening mee te houden of we overleggen hoe we dat op kunnen lossen.

Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn is het mogelijk dat de cursus wordt geannuleerd of verschoven, datzelfde geldt wanneer er rond die tijd beperkende Corona-maatregelen van kracht zijn waardoor de dag niet door kan gaan. We stellen je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Bij vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nelleke@parzival-paardencoaching.nl.

De Algemene Voorwaarden van Parzival Paardencoaching zijn van toepassing.