De Paardentuin

Na het volgen van kennissessies, veel erover praten en lezen en ook puzzelen en nadenken, is het plan voor onze Paardentuin helemaal klaar en passend bij ons!

Dit gaan we uitrollen de komende jaren, ontzettend veel zin in. Zal in stappen gebeuren, want ook al willen we zo veel mogelijk low budget en hergebruiken, de centjes moeten er hier en daar toch ook voor zijn uiteraard

Even een paar dingetjes uitlichten…

De paddock is al aangelegd, maar dit jaar willen we daar drainage in leggen en een zandbodem plaatsen. Dat is echt nodig want het is nu een enorme modderpoel. Ook het prieel met zonnedoek is er al, maar de grindbak staat nog op het verlanglijstje. Hiervoor zijn we nog op zoek naar betonnen randen om de omlijsting te maken.

Vorig weekend hebben we 150 houten palen opgehaald voor het omlijnen van de track. We (her)gebruiken hiervoor palen uit de fruitteelt en gaan bruin lint plaatsen zodat het landschap visueel zo weinig mogelijk wordt aangetast. Dit lint kan straks op verschillende hoogtes worden geplaatst om de paarden gevarieerd te kunnen laten eten en naar behoefte van het ras. De track wordt voor nu eerst kaal gelopen en daarna zullen we het middelste gedeelte van het pad gaandeweg stukje bij beetje verbeteren. Ook is het de bedoeling dat er over een tijdje een extra paadje bij aan komt wat deels door het bos loopt, voor extra mentale uitdaging en ook schaduw en luwte.

Met het verbeteren van het weiland en de bodem ervan zijn we vorig jaar al begonnen en hopelijk is er ook dit jaar nog weer meer verbetering zichtbaar. Door eigen compost te gebruiken als voeding, en bijvoorbeeld ook door lavagruis te strooien, zal de kwaliteit steeds een beetje beter worden, hebben we straks hopelijk een gevarieerd begroeide en prachtig bloeiende weide en kunnen we een gesloten kringloop realiseren.

De wilgenmuur staat voor de komende weken op de planning en ik ben op zoek naar houten waterbakken (heb je een tip, dan hoor ik het graag).

Stenen voor het bestraatte pad hebben we al (gratis) kunnen ophalen via Marktplaats, aanleg ervan staat voor aankomende zomer op de agenda.

Verder heb ik al allerlei zaden in huis om de kruidenranden te verrijken, daar kan ik over een aantal weken ook mee gaan beginnen natuurlijk want de lente komt (hopelijk) in zicht!