Verandering

Deze afbeelding zag ik een tijdje geleden op de tijdlijn van een vriendin. Mooi, en bovendien o zo waar!

Mensen lijken over het algemeen namelijk niet dol te zijn op verandering. Vooruitgang, ja graag, maar verandering…. Brrr… Ik vermoed dat dit te maken heeft met ons oorspronkelijke overlevingsmechanisme en daarmee samen hangende drang naar veiligheid (bekend maakt immers bemind).

Toch staat eigenlijk al het leven in het teken van ontwikkelingsprocessen en tot bloei komen. Het is onderdeel van de normale levenscyclus. Paarden (en ook pony’s en ezels) staan hier van nature goed mee in contact. Ook met ‘het grotere geheel’ trouwens, en bovendien zijn paarden oordeellloos. Dat maakt dat ze ons zo fantastisch kunnen ondersteunen in ons eigen proces.

Blijf dus niet zitten met spanning of andere dingen die je dwars zitten. Haal het mooiste uit jezelf, uit je leven en ga er mee aan de slag, samen met de paarden. Oók als mensen om je heen er minder blij mee lijken te zijn dat je niet meer voldoet aan hun (veilige) verwachtingen: jouw veranderingen worden vanzelf weer vertrouwd ;-) Je hebt recht op een fijn leven waarin je evenwicht en voldoening ervaart, hoe dit er voor jou ook uit mag zien.

Wil je een afspraak plannen? Dat kan via de website of door even telefonisch contact op te nemen. We kijken er naar uit je te ontmoeten!